DANAŠNJI IZVEŠTAJ OZBILJNO ZABRINJAVA! Broj preminulih u RASINSKOM okrugu je ALARMANTAN!
Korona virus/ilustracija, Foto: Printscreen/covid19.rs

jezivo

DANAŠNJI IZVEŠTAJ OZBILJNO ZABRINJAVA! Broj preminulih u RASINSKOM okrugu je ALARMANTAN!

U Opštoj bolnici u Kruševcu smešteno je 229 kovid pacijenata, 109 iznad projektovanih kapaciteta, koji iznose 120 postelja.

Objavljeno:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje i izjavi za Kurir direktora ove ustanove dr Predraga Pavlovića, za poslednjih devet dana, od 7. do 16. decembra, u Rasinskom okrugu je od posledica ove svetske pošasti umrlo 29 pacijenata.

"Zbog brojnih problema u kovid ambulantama, opštinskim domovima zdravlja i Opštoj bolnici u Kruševcu, kao i prenatrpanim poslovima u referentnim laboratorijama, vrlo teško je na vreme utvrditi precizne podatke o stanju epidemije. Danas smo revidirali podatke i konstatovali veliki broj umrlih u poslednjih devet dana, što je nažalost tačno - umro je 21 muškarac i osam žena, ukupno 29 pacijenata. Od početka epidemije u ovom delu Srbije je ukupno umrlo 99 - 73 muškarca i 26 žena i to: 52 iz Kruševca, 16 iz Trstenika, 13 iz Varvarina, devetoro iz Aleksandrovca, šestoro iz Brusa i tri iz Ćićevca", ističe dr Predrag Pavlović, direktor Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca.

Današnji izveštaj okružne medicinske ustanove je zabrinjavajući. Za jedan dan u Rasinskom okrugu novozaraženih je 156 građana, što je na nivou nekoliko poslednjih dana, a najviše je iz Kruševca – 61, zatim iz Trstenika – 46, u Varvarinu je 20 novih bolesnika, u Aleksandrovcu 16 slučajeva, u Brusu 8 i u Ćićevcu još jedan.

U Opštoj bolnici u Kruševcu smešteno je 229 kovid pacijenata, 109 iznad projektovanih kapaciteta, koji iznose 120 postelja. Virus kovid 19 je u Rasinskom okrugu, od početka epidemije registrovan kod ukupno 7.099 lica, od 23.087 poslatih uzoraka, a izlečeno je 4.733.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.