ISELJENJE IZ NASELJA VIJADUKT: Pod nadzorom zaštitnika građana
Nadzire iseljenje, Foto: Beta/Milan Obradović

društvo

ISELJENJE IZ NASELJA VIJADUKT: Pod nadzorom zaštitnika građana

On je naveo da je u okviru posredovanja po ovom pitanju kontaktirao nadležno ministarstvo, kao i gradske i lokalne organe

Objavljeno:

Zaštitnik građana Zoran Pašalić razgovarao je sa stanovnicima neformalnog naselja Vijadukt u Resniku o uslovima njihovog iseljenja sa te lokacije i izrazio očekivanje da će nadležni organi to pitanje rešiti poštujući garantovanja ljudska prava građana koji žive u tom naselju.

U saopštenju Zaštitnika građana navodi se da su stanovnici naselja ''Vijadukt'' preneli svoje predloge i uslove za rešavanje pitanja njihovog iseljenja, a koje je Pašalić predočio nadležnim državnim organima.

"U okviru zakonom datih mogućnosti posredovanja, u septembru smo se, u postupku pokrenutom po pritužbi građana iz naselja 'Vijadukt', prihvatili uloge medijatora u rešavanju problema zbrinjavanja stanovnika ovog naselja kako bi u potpunosti bila ostvarena njihova garantovana ljudska prava", naveo je Pašalić, koji je u utorak sa zamenicom Zaštitnika građana Jelenom Stojanović razgovarao sa stanovnicima tog naselja.

On je naveo da je u okviru posredovanja po ovom pitanju kontaktirao nadležno ministarstvo, kao i gradske i lokalne organe.

"Očekujem da će nadležni organi, a pre svih resorno ministarstvo, odraditi svoj deo posla u dogovorenom roku i na način na koji će biti ostvarena garantovana ljudska prava stanovnika naselja Vijadukt'', istakao je Pašalić.

Dodao je da će Zaštitnik građana posredničku ulogu vršiti do okončanja iseljenja svih stanovnika tog naselja, a ujedno i nadzor nad radom svih nadležnih organa u poštovanju garantovanih ljudskih prava.

Osim Pašalića i Stojanović, sa stanovnicima neformalnog naselja Vijadukt razgovarali su i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Beograda i preduzeća ''Koridori Srbije''.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.