MUKE TANTALOVE: U ovom SRPSKOM gradu četiri porodice 2 puta preležale koronu
Nema opuštanja, Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

Borski okrug

MUKE TANTALOVE: U ovom SRPSKOM gradu četiri porodice 2 puta preležale koronu

Uspeo da zavara epidemiološku krivu

Objavljeno:

U Boru je u prethodna 24 časa zabeležen značajan pad broja novoinficiranih korona virusom pošto je prisustvo virusa potvrđeno kod svega sedam od 178 testiranih osoba.

Direktorka Doma zdravlja u tom gradu Vesna Radosavljević kazala je da je od 86 PCR testova samo jedan nalaz bio pozitivan, a da su 93 antigenska testa pokazala prisustvo virusa kod šest osoba.

- Smanjuje se i broj prvih pregleda, i u odnosu na broj kontrolnih pregleda, taj broj je dvostruko manji - navela je direktorka Doma zdravlja.

Međutim, upozorila je da to što "smo na neki način uspeli da zaravnimo epidemiološku krivu, ne znači da se u narednom periodu ne treba pridržavati propisanih mera zaštite i pogotovo izbegavati velika okupljanja i proslave".

Dodala je da je u prethodna 24 časa 71 osoba proglađena izlečenom od infekcije, a da je i dalje hospitalizovanmo 100 pacijenata od kojih je kod 79 potvrdjeno prisustvo virusa, dok je sedmoro na respiratorima.

Navela je da su u Boru četiri porodice po drugi put preležale infekciju i da je u odnosu na prvi talas, njihova klinička slika sada bila mnogo teža.

U Boru su aktivna 802 slučaja infekcije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.