ANA BRNABIĆ: Bolnica u Batajnici spasila mnoge živote
Premijerka Ana Brnabić o trenutnoj situaciji u Kovid bolnici u Batajnici, Foto: printscreen/youtube

koronavirus

ANA BRNABIĆ: Bolnica u Batajnici spasila mnoge živote

Zdravstveni radnici padaju na nos u Batajnici. Zaposlili smo dodatni kadar, napravili preraspodelu iz KCS u tu bolnicu - kaže premijerka Srbije Ana Brnabić

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je bolnica u Batajnici spasila mnogo života, a da će uskoro biti puštena u rad još jedna u Kruševcu.

Ona je za TV Pink navela da zamerke imaju oni koji dok su bili na vlasti deset godina nisu mogli da renoviraju jednu bolnicu.

"Bolnici u Batajnici nas je spasila. Zamerke samo govore o tim ljudima. Bolnicu smo izgradili za četiri meseca. Zameraju ljudi koji za deset godina nisu renovirali jednu bolnicu, a ne da izgrade novu", navela je ona.

Dodaje da bolnica u Batajnici ima najmoderniju opremu, respiratore, rendgen aparate i da još uvek ima kapaciteta u toj bolnici.

"Zdravstveni radnici padaju na nos u Batajnici. Zaposlili smo dodatni kadar, napravili preraspodelu iz KCS u tu bolnicu. To je težak posao i fizički i prihički", rekla je ona i dodao da je psihički teško zdravstvenim radnicima koji su tokom epidemije izgubili i svoje kolege.

Brnabić kaže da će Srbija nastaviti da ulaže u zdravstvo u njihove plate i zapošljavanje novih mladih ljudi.

"Sada se pokazalo u svoj snazi koliko je zdravstvo važno", rekla je premijerka i dodala da nijedna investicija u zdravstvo nije zaustavljena i da su nastavljeni radovi u KC Srbije, Infektivnoj klinici, a da kreće i rekonstrukcija KC Vojvodina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.