HAOS U MNOGIM ĐAČKIM DOMOVIMA ZA VREME PADA GUGLA: Neki su dobili ZAKLJUČENE PETICE, a drugi...
Drama među učenicima, Foto: Ministarstvo prosvete

drama

HAOS U MNOGIM ĐAČKIM DOMOVIMA ZA VREME PADA GUGLA: Neki su dobili ZAKLJUČENE PETICE, a drugi...

Posle kraće panike i isprobanih svih mogućih kombinacija, proveravanja kakva je brzina interneta, ponovnog ukucavanja mejla i šifre, zvanja tehnički potkovanijih u pomoć, ispostavilo se da "nije do nas"

Objavljeno:

Nekako baš u vreme kada je druga školska smena u Srbiji trebalo da se uključi na onlajn nastavu, došlo je do panike u mnogim domovima "mama, mama, neće nešto, šta da radim, dođi probaj ti, hteo sam da se ulogujem na Informatiku i od tada pokazuje grešku". Posle svih mogućih kombinacija, proveravanja kakva je brzina interneta, ponovnog ukucavanja mejla i šifre, zvanja tehnički potkovanijih u pomoć, ispostavilo se da "nije do nas".

Ubrzo je postalo jasno da veći broj Gugl servisa i aplikacija, uključujući tu i Gmail, nije radio bar oko sat vremena.

Odmah su se aktivirale Vajber grupe da se obaveste nastavnici, profesori i razredne starešine da "nije do nas", da slučajno neki zbog nerazumevanja situacije ne dobiju neopravdani.

Neki su, čim im je razredni potvrdio da Google clasroom ne radi u još nekim školama, to shvatili kao mini odmor. Ubrzo su stigle i notifikacije da je "Pao Gugl" i to zaista "nije do nas". Odmah su se neki "dohvatili" telefona i ugovorili igranje igrice, samo je trebalo dogovoriti koje tačno. Zabrinutosti zbog gubitka časa ni na vidiku, brige zbog ocena još manje.

Zaključene petice

Drugi su bili srećni jer su dobili najbolje ocene na polugodištu dok nije radio Gugl.

Na društvenim mrežama čestitke povodom Svetskog dana bez onlajn predavanja:

- Pao nam Gugl mit, a taman je nastavnica trebalo da zaključuje ocene, svi srećni, zaključila nam svima petice, stiglo sad na Gugl klasrum - rekao nam je jedan osnovac.

E, sećaš se, mi kad smo gubili časove...

Bilo je retko, ali zato se duže i pamti. Starije generacije ovog "nije do nas" faktora se prisećaju sa setom, jer se dešavalo da se časovi gube i ceo jedan dan, kada u školi iz nekog razloga ne radi grejanje, kada neko anonimno dojavi da je postavljena bomba ili kada toliko zaveje zimi da prevoza nema. Bili smo slobodni kao ptice na grani jer "nije do nas", spremili se mi za školu i sve, ali viša sila...

Do kraja ovog polugodišta ostala su još četiri nastavna dana, jer se zbog pandemije ovaj deo školske godine završava u petak, 18. decembra.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.