KRIZNI ŠTAB  SE DANAS U 15 H OBRAĆA NACIJI! Svi će ovo da slušaju
Krizni štab, ilustracija, Foto: Printscreen/Tanjug/Sava Radovanović

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

KRIZNI ŠTAB SE DANAS U 15 H OBRAĆA NACIJI! Svi će ovo da slušaju

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće ponovo održana odmah posle 15. decembra, do kada važe postojeće mere

Objavljeno:

Кonferencija za medije Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, biće održana danas, 11. decembra 2020. godine u 15.00 časova u Palati Srbije.

Sva aktuelna dešavanja sa konferencije pratite u našem lajv blogu.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće ponovo održana odmah posle 15. decembra, do kada važe postojeće mere. One će najverovatnije biti produžene, a možda i pooštrene, saznaje "Blic".

Na sednici u ponedeljak biće doneta odluka da se uvede obavezna negativan PCR test za sve koji ulazu u Srbiju pred praznike. To je inače mera koja je najavljivana da će biti uvedena danas, ali je odlučeno da se sačeka da prođe 15. decembar kako bi se video efekat postojećih mera.

PCR negativan test biće uveden za sve koji ulaze u našu zemlju bez obzira na to da li su naši ili strani državljani, i bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, saznaje "Blic". PCR test ne sme biti stariji od 48 sati, a ko nema test moraće u karantin, trebalo bi da glasi odluka

Postoeće mere, da se većina lokala zatvara u 17 časova, ostaće da važi do kraja godine, a moguće je da će ćak i da budu pooštrene. To će se sve znati na osnovu procene epidemiološke situacije, odnosno nakon analize da li su postojeće mere dale rezultat.

Članovi Kriznog štaba su jutros u 8 održali sednicu, ali na njoj nije doneta nijedna nova mera, iako je medicinski deo smatra da PCR pri ulasku u zemlju već sada treba uvesti. Dodaje se da će postojeće mere koje su sada na snazi sigurno biti produžene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.