OSTALO JE JOŠ SAMO PAR SATI DO ''ZAKLJUČAVANJA'': Pred građanima Srbije DRUGI VIKEND bez kafića i tržnih centara
Vikend bez kafića, Foto: Espreso.co.rs

NOVE MERE

OSTALO JE JOŠ SAMO PAR SATI DO ''ZAKLJUČAVANJA'': Pred građanima Srbije DRUGI VIKEND bez kafića i tržnih centara

Prošli vikend je u Beogradu bilo lepo vreme, pa su mnogi građani pohrlili na ulice

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je na sednici prošle nedelje preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19. Te mere su stupile na snagu prethodnog petka, odnosno, 4. decembra, a trajaće do utorka, 15. decembra.

Ove mere podrazumevaju da je radno vreme trgovina, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, bazena, igraonica do 17 sati, a vikendom neće raditi uopšte.

Prodavnice prehrambene robe i kiosci, i radnim danima i vikendom mogu da rade do 21 sat, a apoteke i benzinske pumpe (isključivo za delatnosti prodaje goriva) bez ograničenja.

Danas ulazimo polako u drugi vikend ovih rigoroznijih mera, a ostavlja se pitanje da li će Krizni štab produžiti ova ograničenja i nakon 15. decembra ili pak ne.

Prošli vikend je u Beogradi bilo lepo vreme, pa su mnogi građani pohrlili na ulice i iskoristili to da uprkos sve goroj epidemiološkoj situaciji šetaju, voze bicikle, ali i sede u baštama zatvorenih kafića.

Na današnjoj sednici Kriznoj štaba nisu uvedene nove mere, a ona je pomerena za ponedeljak kada očekujemo da će doći do potencijalnih promena zbog predstojećih novogodišnjih praznika.

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.