BAKA SONJA (97) JE POBEDILA KORONU I SADA NASMEJANA PRIČA O TOME: Tamo je bila gužva, ali svuda su me poštovali!
Baka Draga, Foto: Youtube/RTV Santos Zrenjanin

neverovatna priča

BAKA SONJA (97) JE POBEDILA KORONU I SADA NASMEJANA PRIČA O TOME: Tamo je bila gužva, ali svuda su me poštovali!

Kako je dodala, baka je 8. novembra dobila pozitivan test, ali nije imala simptome.

Objavljeno:

Na društvenim mrežama osvanula je objava Sonje Dragaš, koja je govorila o jednoj lepoj vesti. Naime, Sonjina baka Draga Stojšin pobedila je koronu u 97. godini. Više o ovome rekla je u kratkom skajp intervju-u sa novinarkom Santosa Anom Marinkov.

- Imali smo baš težak period i hvala bogu prošlo je tako što je baka uspela da pobedi koronu i da se vrati iz bolnice. U utorak je izašla iz bolnice i jako smo srećni zbog toga. U neverici smo je svi dočekali nazad - kazala je Sonja.

- Ona je sada dobro, hvala bogu dobro se oseća, otežavajuća okolnost je bila što mi nismo bili u mogućnosti da se vidimo sa njom sve to vreme i to je ono što je najgore bilo za nas, za celu moju porodicu, jer nikako nismo mogli ni da je vidimo ni da je čujemo, s obzirom na to da ona slabo čuje. Jedina komunikacija je bila putem medicinskog osoblja koje je bilo uz nju - kazala je i zahvalila se svima koji su u bolnici bili s njom.

Kako je dodala, baka je 8. novembra dobila pozitivan test, ali nije imala simptome. Testirana je kao korisnica doma za stare.

- Njene drugarice iz sobe su imale te tegobe, pa smo tako sasvim slučajno saznali da je ona pozitivna i 8. novembra je bila odmah prebačena na infektivno odeljenje u zrenjaninskoj bolnici - kazala je.

Baka je potom bila prebačena na dečje odeljenje. Na kraju, kada su lekari bili sigurni da ona nema teži oblik bolesti, baka je prebačena u Banju Rusandu, gde je provela dve nedelje i gde su sestre, kaže, svakodnevno vodile računa o njoj.

- Baka je u utorak izašla iz bolnice sa čistim plućima, hvala bogu, i ona se sada nalazi u domu, gde je već godinu dana, gde jako lepo brinu o njoj - kazala je Sonja.

Baka je, kaže, u bolnici napunila 97 godina, a njena unuka kaže da joj je žao što nisu mogli da proslave rođendan, ali će žurke, kaže, biti kad sve ovo prođe.

- Kupe čokolade pa mi dadu. Vi ne možete, kažu, našu hranu. Pa ja kažem mogu, mleko, griz, to sve mogu. Tamo je bilo gužve i pacijenata i na snimanju sam bila. Gdegod sam se okrenula, svud sam bila poštovana. Svakako je bilo, drugi svet, drugi narod, i eto tako sam provela sa svima lepo, sa svima poštovanje - pričala je baka osmehujući se.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.