Srbi sve više prodaju nakit i dukate iz kuća, i to najviše iz dva razloga!
Foto: Boško Karanović, ilustracija

totalno poražavajuće

Srbi sve više prodaju nakit i dukate iz kuća, i to najviše iz dva razloga!

Građani, rekorderi, prodavali su i do jednog kilograma zlata i na nakitu i dukatima uzimali i preko tri miliona dinara
Objavljeno: 10:20h

Zbog rapidnog rasta cene zlata broj građana u Srbiji koji prodaju nakit i dukate u poslednjih nekoliko meseci povećan je za više od 20 odsto.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je cena zlata na svetskim berzama leti obično niža od proseka, ovih meseci to nije slučaj ni u svetu, niti u Srbiji. Nakon referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU, zlatu je naglo skočila vrednost na preko 1.330 dolara po unci. U odnosu na početak godine cena ovog plemenitog metala povećana je za više od 30 odsto, a ruke zadovoljno trljaju i zlatari i građani.

U beogradskoj zlatari koja je i najveći otkupljivač zlata kažu da je ovakav trend samo od juna povećao otkup starog zlata za oko 20 odsto. Građani, rekorderi, prodavali su i do jednog kilograma zlata i na nakitu i dukatima uzimali i preko tri miliona dinara.

foto: Stock

- Prodaja starog porodičnog nakita, prstenja, privezaka za građane je sve češće način da dođu do preko potrebnog novca. Na ovaj način često plaćaju lekove ili sahranu, ali nije retko da se zlata odriču svesni dobre cene. Ima i onih koji dođu samo da provere koliko bi dobili novca pa još jednom razmisle o prodaji jer im nije lako da se odvoje od porodičnog nakita.

A koje su cene zlata?

- Jedna unca juče je vredela 1.337 dolara. Pre šest godina unca se prodavala za 940 dolara, a 2006. za minimalnih 543 dolara. Građani, koji su ovakav rast predvideli, mogli su, dakle da uvećaju zaradu i do tri puta.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.