MILICA JE OBJAVILA OVU SLIKU ISPRED KOVID BOLNICE: O ovom statusu priča cela Srbija - evo i zašto (FOTO)
Nadljudski napori da bi se spasio svaki život, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC

NAKLON DO PODA

MILICA JE OBJAVILA OVU SLIKU ISPRED KOVID BOLNICE: O ovom statusu priča cela Srbija - evo i zašto (FOTO)

Mračno je. I strašno je biti u blizini kovid bolnica ovih dana

Objavljeno:

Lekari, medicinske sestre i svi ostali zaposleni u bolnicama i domovima zdravlja u Srbiji, od početka epidemije virusa korona, ulažu nadljudske napore kako bi spasili svaki život.

Ta borba nikada nije laka, ali svedoci smo toga da je naša zemlja puna plemenitih ljudi koji su spremni da pruže ruku i, čak i kada je najteže, pomognu koliko mogu.

O tome svedoči i priča Vranjanke Milice i scena koju je videla ispred kovid bolnice u tom gradu.

Naime, njen sugrađanin Ivica Cvetković, pokazao je neverovatnu solidarnost i empatiju, pa je zaposlenima u bolnici spremio večeru, a kako navodi, to nije prvi put.

Podsetimo, ugostitelji iz Vranja su u drugom talasu virusa korona, skoro dva meseca, svakog dana pripremali večeru za zaposlene u kovid bolnicama u tom gradu.

A upravo je Ivica Cvetković započeo ovu akciju, a njegov primer sledilo je nekoliko kafića i picerija, kako bi na taj način rekli "hvala" našim hrabrim medicinskim radnicima.

- Mračno je. I strašno je biti u blizini kovid bolnica ovih dana. Gledati lekare i sestre kako se bore kao nadljudi. Svakome naklon do poda. Oni su znani junaci našeg doba. Neznanih je više. Dok i sama čekam, vidim poznato lice kako ne gledajući levo i desno unosi kese sa hranom i ostavlja na stočiću pored vrata. Veliki čovek Ivica Cvetković ponovo je, od juče, krenuo da sprema večeru zaposlenima u dve kovid bolnice - piše ona.

- Do utorka, kaže, a onda će još jednom pokušati da animira i druge ugostitelje Vranja da se uključe. Malo svetla u ovom mraku. Osmeh očiju iza maske koje plene ljudskošću. Odbija da se fotografiše, maše mi i odlazi. A ja, racionalna i strukturisana u svemu, iznenadivši i samu sebe, na glas mu poželeh svako dobro od Boga - zaključuje Milica.

Mračno je. I strašno je biti u blizini Covid bolnica ovih dana. Gledati lekare i sestre kako se bore kao nadljudi....

Posted by Milica Andjelkovic Jovanovic on Среда, 09. децембар 2020.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.