Penzioneri potpisuju peticiju za ukidanje Zakona o smanjenju penzija!
Foto: Beta

tvrde da su diskriminisani

Penzioneri potpisuju peticiju za ukidanje Zakona o smanjenju penzija!

Realna vrednost penzija je umanjena a najveći broj penzionera doveden na ivicu egzistencije, tvrde oni
Objavljeno:

Na internetu je pokrenuta inicijativa sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, koja želi da pokrene narodnu inicijativu da se poništi Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija kojim se, kako tvrde inicijatori, nanosi šteta i vrši diskriminacija preko 740.000 penzionera.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Oni su radeći, uplatom doprinosa stekli pravo na penziju za koju je garant država. Donošenjem izmena Zakona o PIO, obustavljeno je redovno usklađivanje penzija svim penzionerima u skladu sa članom 80. Zakona, odnosno sa kretanjem potrošačkih cena na teritoriji Srbije i rastom BDP. Ovim su oštećeni svi penzioneri jer je prekinuta redovna revalorizacija vrednosti penzija iako je u međuvremenu došlo do znatnog povećanja potrošačkih cena i posebno komunalnih usluga, struje i poreza na imovinu - piše u obrazloženju peticije.

Realna vrednost penzija je umanjena a najveći broj penzionera doveden na ivicu egzistencije, tvrde oni.

- Zakonom o privremenom uređivanju načina isplate penzija nije predviđeno vraćanje zadržanog dela penzije a vremenski rok primene Zakona nije određen. Obustava redovnog usklađivanja penzija takođe nije vremenski Zakonom određena. Donošenjem i primenom zakona kojima se penzije smanjuju srušen je ustavni poredak i penzioni sistem Srbije, odnosno izvesnost penzije za koju zaposleni sada uplaćuju doprinose - stoji na sajtu peticije 24.

Ovo se neće zaustaviti na internetu, već se na istom sajtu ostavljaju i brojevi telefona kako bi potpisnici potpisali i stvarnu peticiju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.