NE GINU NAM IZOLACIJE I KARANTIN! Dr Kon o NOVIM MERAMA o kojima će se tek raspravljati uoči praznika
Predrag Kon, Foto: Printscreen

ALARMANTNO JOŠ UVEK

NE GINU NAM IZOLACIJE I KARANTIN! Dr Kon o NOVIM MERAMA o kojima će se tek raspravljati uoči praznika

Hospitalizacija i dalje vrlo visoka

Objavljeno:

- Izdržljivost sistema je na granicama. Punjenja bolnica će i dalje biti, bez obzrira na to što je u Beogradu došlo do stabilazacije situacije - istakao je danas dr Predrag Kon.

On je gostujuću na TV Prva rekao da ćemo u toku ove nedelje videti efekete mera.

- U Beogradu se već vidi blagi pad, ali i dalje je pritisak na bolnice veliki i to naročito u prestonici. I dalje se veliki broj Beograđana leči van svog grada - rekao je dr Kon i dodao "da ćemo već već danas imati od 1.200 do 1.400 za Beograd, ali ćemo onda imati i 1.800 novozaraženih".

Hospitalizacija i dalje vrlo visoka

Na visokom nivou broj novozaraženih se stabilizovalo i u Novom Sadu, dodao je.

- Sada je najvažnije da je hospitalizacijai dalje vrlo visoka i to je najveći problem - istakao je dr Kon.

Na konstataciju voditeljke da će uskoro slava Sveti Nikola, pa onda Nova godina, božićni praznici, dr Kon je rekao da je "najvažnije od svega dolazak naših iz inostranstva".

Moraće karantini i izolacije

- Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izlolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku - reako je on.

Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka "kompletno predložila šta će da se radi" i naglasio da je "zatvaranje granica nemoguće".

Ranije danas je i direktor Infektivne klinike KCS doktor Goran Stevanović apelovao je na građane da se ne leče sami kod kuće.

- Svi pacijenti kojima nije potrebna kiseonička potpora razmeštati u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom. Broj preglada u trijažnim centrima ne pada, a zabrinjava da nam se u poslednje vreme javlja sve više pacijenata s teškom kliničkom slikom koji su se lečili sami - istakao je Stevanović i dodao da nam u ovom trenutku jedino što može da nam pomogne jeste poštovanje mera.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.486 osoba, njih 5.809 je pozitivno, dok je nažalost 58 osoba preminula.

Prema poslednjim podacima MInistarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 278 pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tv Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.