BUKTI KORONA I MEĐU KLINCIMA, 95% TESTIRANIH ZARAŽENO: Dom zdravlja u Kragujevcu otvorio dečju kovid ambulantu
Dečja kovid ambulanta radi svakoga dana od 7.00 do 21.00 časa i za preglede su angažovane dve ekipe zdravstvenih radnika, Foto: EPA-EFE/DRAGAN KARADAREVIC

VELIKI PRIJEM DECE

BUKTI KORONA I MEĐU KLINCIMA, 95% TESTIRANIH ZARAŽENO: Dom zdravlja u Kragujevcu otvorio dečju kovid ambulantu

Zbog prijema velikog broja dece Dom zdravlja je odlučio da obezbedi uslove da budu pregledani u posebnoj dečjoj kovid ambulanti

Objavljeno:

Prva dečja kovid ambulanta u Kragujevcu počela je danas sa radom u prostorijama dečjeg Odeljenja otorinolaringologije u zgradi ATD-a. Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović je rekla agenciji Beta da je tokom prošle sedmice u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano do 50 dece školskog uzrasta dnevno, a da su u 95 posto slučajeva bili pozitivni na koronu.

Zbog prijema velikog broja dece Dom zdravlja je odlučio da obezbedi uslove da budu pregledani u posebnoj dečjoj kovid ambulanti.

Prema rečima Petrovićeve, deca imaju različite simptome, pored respiratornih tegoba i temperature, javljaju se i sa digestivnim smetnjama, prilivom i povraćanjem, opštom malaksalošću i bolom u ledjima.

Ona kaže da su to deca čiji su roditelji takodje inficirani korona virusom.

Dečja kovid ambulanta radi svakoga dana od 7.00 do 21.00 časa i za preglede su angažovane dve ekipe zdravstvenih radnika.

Pored pregleda pedijatra, u ambulanti se rade i laboratorijska analize, brzi antigenski testovi i PRC testovi, ukoliko je antigenski negativan, kao i snimanje pluća.

Prema rečima Petrovićeve, deca najmladjeg uzrasta,kod kojih je manje prisutna infekcija, i dalje se javljaju svom izabranom lekaru-pedijatru koji će ih, po potrebi, usmeriti na dalju dijagnostiku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.