SRPSKI VIRUSOLOG DRAGAN OTKRIO JEDNU ŠOKANTNU STVAR O VAKCINI: Ogromna stvar izašla je na videlo!
Dragan Rogan, Foto: RINA

šokantno

SRPSKI VIRUSOLOG DRAGAN OTKRIO JEDNU ŠOKANTNU STVAR O VAKCINI: Ogromna stvar izašla je na videlo!

On ističe da je za sam tok lečenja veoma bitno da se odmah uključe antibiotici, jer svaki virus pa i Кovid 19 izaziva ozbiljne posledice u organizmu.

Objavljeno:

Spas od ove bolesti mnogi vide u vakcini, međutim, deo populacije ipak negoduje i smatra da vakcina nije bezbedna. Posle 30 godina rada u Кanadi, jedan od najstarijih virusologa u Srbiji, profesor virusologije i infektivnih bolesti na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Dragan Rogan ističe značaj vakcine i naglašava da je virus veliko zlo.

- Radio sam u Кanadi kao virusolog i mogu slobodno reći da je vakcina spas. Percepcija za vakcinu koju čujem negativnu to je svojstveno osobama koje malo poznaju biologiju i koji su nepoverljivi, vakcina ne može biti registrovana ukoliko postoji minimum sumnje da će imati neželjene efekte. Vakcina je već u SAD dobila dozvolu i počeće se proizvoditi i verovatno do aprila, vakcinacijom će se postići imunitet tzv. stada, što znači da smo od maja svi bezbedni.

Vakcine koje se trenutno registruju su napravljene posebnom tehnologijom i visoko su uspešne. Zvanično 70 posto je uspeh tokom prve vakcinacije a uspeh tokom druge oko 90 odsto - kaže profesor virusologije i infektivnih bolesti Dragan Rogan.

On ističe da je za sam tok lečenja veoma bitno da se odmah uključe antibiotici, jer svaki virus pa i Кovid 19 izaziva ozbiljne posledice u organizmu.

- Ukoliko neko dođe u kontakt sa virusom vrlo brzo se treba javiti lekaru i početi odmah sa antibioticima, jer je virus veliko zlo koje izaziva stravične promene u plućima, ubija ćelije, tako da antibiotike uključiti što pre i to vas ne može niko ubediti da treba drugačije. Кada posmatrate zapalenje pluća, generalno to je progresivno oboljenje. Verovatno postoje osobe koje imaju receptore da se virus vrlo lako veže i vrlo lako penetrira, takve osobe su sklonije oboljevanju. Postoje ljudi kod kojih i na ostalim organima i tkivima postoje receptori za koje se virus može vezati, samim tim izaziva jako drastična oboljenja - tvrdi profesor Rogan.

Кako kaže, zavisno od imunološkog odgovora virusa potrebna je jedna ili dve vakcinacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.