U ZATVORSKOJ BOLNICI ZARAŽENO 53 OSOBE! Evo kako je došlo do širenja virusa u OVOJ BEOGRADSKOJ USTANOVI!
Zatvor/ilustracija, Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

U ZATVORSKOJ BOLNICI ZARAŽENO 53 OSOBE! Evo kako je došlo do širenja virusa u OVOJ BEOGRADSKOJ USTANOVI!

Uprava od 11. marta sprovodi pojačane mere prevencije kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Objavljeno:

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je danas da su trenutno ;u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu koronom inficirana 53 lica. ; "Upravo su antigenski testovi pomogli da se virus otkrije kod novoprimljenih lica odmah po dolasku u ustanovu, kao i kod onih lica koja se već nalaze u karantinu koji je od marta uveden kao mera prevencije u svim zavodima. Medju njima ima i pacijenata koji su već bili na meri lečenja", rečeno je u saopštenju u kojem se objašnjava kada su i u kojoj količini nabavljeni ovi testovi.

Navedeno je da se ona osećaju dobro, "uglavnom imaju blage simptome i sve vreme su pod pojačanim medicinskim nadzorom u posebnom paviljonu koji je prilagodjen za lica obolela od ove infekcije" i da "njihovo lečenje obavljaju lekari ove bolnice u saradnji sa lekarima Infektivne klinike КC Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije 'Dr Milan Jovanović Batut'".

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je precizirala da je ;obezbedila 12.000 antigenskih testova, koji otkrivaju zaraženost koronom, kao dodatnu meru zaštite zdravlja osudjenih i pritvorenih lica.

Uprava je u novembru nabavila 2.000, a ovog meseca dodatnih 10.000 testova "čija prednost je višestruka – rezultati stižu za 20 minuta što je od ogromnog značaja za otkrivanje infekcije kod lica koja tek dolaze na izdržavanje zatvorske kazne ili u pritvor, a koji su asimptomatski prenosioci virusa".

Lekari i medicinski tehničari u zavodima su prošli neophodnu obuku za korišćenje ovih testova.

Svi zaposleni u službama u bolnici nose epidemiološke maske i vizire pri kontaktu sa licima lišenim slobode. U svojim radnim prostorijama, u koja ne ulaze lica lišena slobode, zaposleni su u obavezi da nose hirurške maske.

Uprava od 11. marta sprovodi pojačane mere prevencije kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Posete se u zavodima odvijaju uz striktnu primenu zaštitnih mera - merenje temperature licima koja dolaze u posetu, prolazak kroz dezo barijere, dezinfekciju ruku i obavezno je korišćenje zaštitnih maski, a za pritvorenike i osudjenike su obezbedjeni maske, rukavice i viziri.

Osudjenici u kazneno-popravnim ustanovama su u julu počeli da koriste programe "Skajp" i "Viber" za kontakt sa članovima svojih porodica u cilju dodatne psihosocijalne podrške tokom pandemije korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.