NOVOSADSKI SAJAM OPET ĆE BITI KOVID BOLNICA! Imaju rekordan broj pacijenata
Novosadski sajam, ilustracija, Foto: Kurir.rs

NAJAVLJENO

NOVOSADSKI SAJAM OPET ĆE BITI KOVID BOLNICA! Imaju rekordan broj pacijenata

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

- Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sati da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice - naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/021.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.