EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA KONTROLISANA: Oglasila se gradonačelnica Sremske Mitrovice, rekla pravo stanje stvari
Sremska Mitrovica, gradonačelnica Svetlana Milovanović, Foto: Printscreen

SREMSKA MITROVICA - AKTUELNOSTI

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA KONTROLISANA: Oglasila se gradonačelnica Sremske Mitrovice, rekla pravo stanje stvari

- Sve mere koje smo do sada primenjivali se i dalje primenjuju, jedina nova mera je vezana za rad škola, koje prelaze na online nastavu

Objavljeno: 16:45h

U Sremu je trenutno 1.832 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusом, od čega 538 u Sremskoj Mitrovici, 202 u Staroj Pazovi, 396 u Rumi, 329 u Inđiji, 59 u Irigu, 158 u Šidu i 150 u Pećincima – saopšteno je danas na sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije.

Nakon održane sednice gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da je situacija sa virusom COVID19 u Sremskoj Mitrovici još uvek kontrolisana i dodala:

- Sve mere koje smo do sada primenjivali se i dalje primenjuju, jedina nova mera je vezana za rad škola, koje prelaze na online nastavu.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, nalazi se 184 pacijenata, 121 pacijent je pozitivan, a 22 su na respiratoru. U kovid ambulantama, kojih ima tri, ukupno je pregledano 238 pacijenata u poslednja 24 sata a od tog broja je na bolničko lečenje primljeno 12 pacijenata.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica dr Nade Zec Petković, epidemiološka situacija u Sremu je kontrolisana, a predlog za izolaciju u u Sremskoj Mitrovici određen je za 551 lica, u Rumi 421, u Inđiji 340, u Šidu 171, Staroj Pazovi 220, Pećincima 164 i Irigu 69, ukupno u Sremu za 1.936 lica je predat zahtev za izolaciju.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.