SASTALI SE STEFANOVIĆ I STEVIĆ, NAJAVLJENA DVA VELIKA PROJEKTA: Od izuzetnog su značaja za Lazarevac, evo i koja
Bojan Stević o saradnji sa Nebojšom Stefanovićem, Foto: Foto: Facebook/ Opština Lazarevac

Razvoj opštine

SASTALI SE STEFANOVIĆ I STEVIĆ, NAJAVLJENA DVA VELIKA PROJEKTA: Od izuzetnog su značaja za Lazarevac, evo i koja

Pozicioniraćemo se strateški između dva koridora, a od većih projekata planirano je izmeštanje autobuske stanice, kao i izgradnja kanalizacione i toplifikacione mreže u MZ Veliki Crljeni

Objavljeno: 11:23h

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsednikom Gradske opštine Lazarevac Bojanom Stevićem i njegovim saradnicima o budućoj saradnji i planiranim projektima, koje finansira opština, ali i onima koje je podržala država.

“Nova zgrada vatrogasno-spasilačke čete, porodilište i infrastrukturni projekti koji su urađeni u prethodnim godinama pokazali su da država brine o ovoj opštini i drago mi je da vidim da Lazarevac napreduje. Danas smo razgovarali o konkretnim projektima čija realizacija predstoji, počev od izgradnje nove policijske stanice, priključka na auto-put do nove vodovodne mreže“, rekao je Stefanović.

“Moram da istaknem dobru saradnju Vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, i opštine Lazarevac. Ove godine smo u Lazarevcu otvorili potpuno novu vatrogasnu stanicu, a jedna od tema današnjeg sastanka bila je i izgradnja nove policijske stanice, jer nam je bezbednost građana Lazarevca na prvom mestu“, istakao je Stefanović. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru Stefanoviću i Vladi Republike Srbije, kao i Gradu Beogradu, na podršci Gradskoj opštini Lazarevac kroz realizaciju brojnih projekata.

On je precizirao je da je za 2021. godinu planirano rešavanje vodosnadbevanja, što je inače višedecenijski problem ove opštine.

U narednom periodu očekuje nas i početak izgradnje priključka na auto-put „Miloš Veliki“ u Županjcu i izgradnja auto-puta „Vožd Karađorđe“ što je od izuzetnog značaja za ekonomiju naše opštine. Pozicioniraćemo se strateški između dva koridora, a od većih projekata planirano je izmeštanje autobuske stanice, kao i izgradnja kanalizacione i toplifikacione mreže u MZ Veliki Crljeni“, rekao je Stević, dodajući da će realizacija planiranih projekata za narednu godinu zavisiti od epidemiološke situacije.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.