U KRUŠEVAČKOJ BOLNICI DODATNIH 60 POSTELJA ZA KOVID PACIJENTE: Spremaju se da će biti sve gore
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

POGORŠANA SITUACIJA

U KRUŠEVAČKOJ BOLNICI DODATNIH 60 POSTELJA ZA KOVID PACIJENTE: Spremaju se da će biti sve gore

U toj zdravstvenoj ustanovi na respiratorima je trenutno 17 pacijenata, 16 je na neinvazivnoj ventilaciji, jedan je intubiran a, prema njenim rečima, respiratora ima dovoljno

Objavljeno: 13:06h

Za kovid pacijente je u kruševačkoj Opštoj bolnici opredeljeno je još 60 postelja te je sada kapacitet 180, a trenutno je hospitalizovano 145 ljudi, rečeno je za agenciju Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Dosadašnji kapacitet od 120 postelja smo proširili sa još 60 na nekadašnjem dečijem odeljenju, gde smeštamo pacijente sa blažim oblikom kovida, odnosno one koje spremamo za otpust", rekla je danas direktorka Opšte bolnice Kruševac Vesna Stević Gajić za Betu.

U toj zdravstvenoj ustanovi na respiratorima je trenutno 17 pacijenata, 16 je na neinvazivnoj ventilaciji, jedan je intubiran a, prema njenim rečima, respiratora ima dovoljno.

"Sinoć smo za kovid pacijente dobili još tri respiratora, high flow aparata, reč je o savremenim aparatima. Kada ostanemo na dva slobodna respiratora tražimo i dobijamo dopunu kao što se desilo sinoć. Ako ih ne bi bilo dovoljno onda bismo slali pacijente u Niš ili neki drugi centar. Od kada je krenuo drugi talas nije nam se desilo da nemamo dovoljno respiratora", kazala je Stević Gajić Za kovid pacijente ukupno ima 21 respirator, uveden je centralni kiseonik i respiratorna jednica za te pacijente je sada na infektivnom odeljenju, dok, kako je dodala, za ostale pacijente postoje drugi respiratori.

U kruševačkoj Opštoj bolnici, u kojoj radi 930 zdravstvenih radnika, na korona virus je, prema njenim rečima, trenutno pozitivan 31 medicinar a 18 je u izolaciji zbog porodičnih kontakata.

"Za sada zbog toga nemamo problem u funkconisanju" kazala je ona, potvrdivši da zdravstvene radnike hvata zamor i apelujući na sugradjane da poštuju mere, da se, čim primete simptome, jave lekaru i da se izoluju.

U Kruševcu je korona juče potvrdjena kod još 98 pacijenata, a od početka epidemije virus je registrovan kod 2.289.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.