CRNI LABUD KOJI ŽIVI U AUSTRALIJI POJAVIO SE U SREMSKOJ MITROVICI: Bolestan je i treba mu pomoć ili neće PREŽIVETI!
Crni labud, ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

apel za udruženja

CRNI LABUD KOJI ŽIVI U AUSTRALIJI POJAVIO SE U SREMSKOJ MITROVICI: Bolestan je i treba mu pomoć ili neće PREŽIVETI!

On izvorno potiče iz Australije, a sada se nalazi sam i bolestan na Keju...

Objavljeno: 16:52h

Devojka iz Sremske Mitrovice, Endi Ivanković podelila je objavu na Fejsbuku, a koja se tiče veoma retke pojave u Srbiji. U pitanju je crni labud koji se nekako našao na Keju u Sremskoj Mitrovici.

On izvorno potiče iz Australije, a sada se nalazi sam i bolestan na keju. Veoma je druželjubiv i jede pecarošima iz ruke. Ribu odbja, pa mu daju hleb kako bi preživeo.

- Ovo je naš drugar, crni labud koji se nalazi u Sremskoj Mitrovici na keju. Prema rečima DZZP, crni labud je prava retkost u Srbiji jer mu je izvorno stanište u Australiji. Tako da je njega potrebno zbrinuti na adekvatan način. Za sada je on sam na keju, društvo mu prave patke i pecaroši kojima čak jede i iz ruke. Po njihovim rečima ribu odbija, tako da ga iz neznanja hrane hlebom. Kako već par dana pokušavam da dođem do nekoga ko može da mu pomogne, nažalost bezuspešno, nadam se da će bar ovo pomoći, napisla je ova humana devojka na svojoj Fejsbuk stranici.

Kako je objasnila, obratila se nadležnim institucijama, ali bez uspeha.

- Obratila sam se Zavodu, Društvima za zaštitu ptica, životinja, privatnim udruženjima, realnost je takva da neće ili ne mogu da pomognu. Ja dalje više sama ne znam, napisla je dodavši:

- Prošle godine na Zemunskom keju par crnih labudova je bila prava senzacija, izgleda da za Mitrovačkog nikoga nije briga. S obzirom da izgleda kao da je bolestan, možda je za njega pitanje dana pre nego što ugine ili ga napadne pas ili povredi čovek.

Molila bih za malo pažnje! ❤️ Ovo je naš drugar Crni Labud koji se nalazi u Sremskoj Mitrovici na keju. Prema rečima...

Posted by Endi Ivanković on Уторак, 01. децембар 2020.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da pokušaju da pomognu, da se aktiviraju i "pritisnu" javnost i nadležne da reaguju.

- Ogorčena sam na činjenicu da u Srbiji udruženja i društva za razne namene se izgleda samo slikaju i uzimaju pare. A kada se pojavi razlog da deluju, ništa. Nije ih briga, pa čak ni kada je u pitanju retka pojava kao što je Crni Labud.

Ni jedno biće ne zaslužuje da bude samo i usamljeno i ako smo mi kao ljudi, kako se deklarišemo, "inteligentnija" bića od drugih, zar nije na nama da pomognemo?

Gde nema para i slave izgleda je jednostavnije samo okrenuti glavu. I nije bitno da li je Labud, Pas, Konj ili Slon, svaka životinja zaslužuje da joj se pomogne jer je ona bas kao i mi deo prirode.

Zamolila bih vas da podelite ovu sliku ili objavu i pomognete mi u ovome. Svaka informacija i kontakt je dobrodošao, napisla je na kraju posta.

U komentarima, ona je dodala kako se prvo obratila Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije da bi dobila sledeći odgovor.

"Crni labud je strana vrsta u Srbiji. Ta jedinka je očigledno pobegla nekom odgajivaču. Pticu bi trebalo uhvatiti i zbrinuti. Pravo pitanje je kome je pripadao taj labud jer se oni ne gnezde u prirodi u Srbiji. To je ptica poreklom iz Australije."

Nakon toga, javio se jedan momak koji je ulio nadu svima rekavši da je moguće da je labud pobegao nekom privatnom odgajivaču.

- Malo pre su mi se javili iz Zasavice, izgleda da je pobegao nekom privatnom odgajivaču. Ako se to ispostavi kao tačno, rešili smo sve. Ako ne, svakako ću se obratiti onda i Zoološkom iz Inđij. Hvala na pomoći, naveo je.

Kako su zaključili, alarmirani su svi oni koji trebaju, i sada se čekaju odgovori nadležnih državnih, ali i privatnih institucija i društva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.