AKO SE LJUTITE NA ZDRAVSTVENE RADNIKE OVO MORATE DA ZNATE: Medicinska sestra je sve ovo doživela u smeni od 12 SATI
Koronavirus, ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

pakao

AKO SE LJUTITE NA ZDRAVSTVENE RADNIKE OVO MORATE DA ZNATE: Medicinska sestra je sve ovo doživela u smeni od 12 SATI

Dve sestre na 128 pacijenata!

Objavljeno:

Jelena Milošević koja je po zanimanju bivša medicinska sestra napisla je veoma potresan i iskren status o onome šta se dešava u srpskim bolnicama zbog pandemije i sve veće eskalacije koronavirusa.

Ona je detaljno opisala situaciju i to šta se sve dešava samo za vreme jedne smene, koja je u ovom slučaju trajala rekordnih 12 sati. Ako se neko ljuti na zdravstvene radnike iz bilo kog razloga, zamolila je da pre toga pročitaju ovaj status.

Kako je navela, imala je rekordnu smenu od 12h i tada je na prijemu u ambulanti čekalo 128 pacijenata radi pregleda. Svi oni na četiri lekara i dve sestre.

- Pali smo s nogu. I možda nisam bila naljubaznija prema svima. Nije lako i nije do njih. Imajte razumevanja, napisala je Jelena.

foto: Twitter printscreen

Kako je objasnila ona je nekada bila medicinska sestra i završila je srednju medicinsku školu. Ima kratko radno iskustvo jer je nakon srednje škole počela da se školuje za pravnika, ali je na kraju završila u ugostiteljstvu. O tome, kako je navela, pričaće drugi put.

Podsećamo, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je u celoj Srbiji epidemiološka situacija zbog korone, u svim okruzima i regionima, ista ili slična - "vrlo ozbiljna, teška i neizvesna".

Na pitanje o stanju u bolnicama u glavnom gradu, on je rekao da su "kovid kapaciteti u Beogradu popunjeni i da još uvek imamo veći broj prijema nego otpusta".

Kako je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar potvrdio, skoro svi bolnički kapaciteti u Beogradu su popunjeni pa se pacijenti šalju u bolnice po drugim gradovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.