VANREDNA SITUACIJA I U KIKINDI: Zaraženo 1.107 osoba, GRAD JE PRED KOLAPSOM
Uvođenje vanredne situacije na pordručju ovog grada, Foto: EPA/JAMES ROSS

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

VANREDNA SITUACIJA I U KIKINDI: Zaraženo 1.107 osoba, GRAD JE PRED KOLAPSOM

Zbog velikog širenja virusa, sugestije epidemiologa bila je dalje pooštravanje mera

Objavljeno:

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač danas je doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na području ovog grada. Odluka je posledica katastrofalne epidemiološke situacije, jer je trenutno aktivno 1.107 aktivnih obolelih od koronavirusa. Dnevno se otkrije i po 100 novih slučajeva, što znači da je virus široko rasprostranjen. Osnovci viših razreda i srednje škole već primanjuju online nastavu. Za sada je dobra situacija u gerontološkom centru, gde nema zaraženih korisnika.

Međutim, zbog velikog širenja virusa, sugestije epidemiologa bila je dalje pooštravanje mera, pa je takav zaključak doneo i Gradski krizini štab, a gradonačelnik potvrdio.

- Za sada se ne uvode nove mere, ali se apeluje na građane da se pridržavaju mera zaštite, koje su na snazi. Uvođenjem vanredne situacije daju se šira ovlašćenja svima koji kontrolišu sprovođenje mera zaštite, pri čemu se misli na inspekcijske službe, uz asistenciju policije. Tok dešavanja usloviće usklađivanje, ukoliko bude novih mera na republičkom nivou sa aktuelnom situacijom u gradu - saopšteno je ovim povodom, danas kasno popodne, iz Gradske uprave.

Kako je rečeno, Gradski štab će redovno informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti, zbog kojih je vanredna situacija i proglašena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.