CRNI VIKEND U LOZNIČKOJ BOLNICI! Evo šta kažu brojke
Bolnica Loznica, Foto: Printscreen/Youtube

UŽAS

CRNI VIKEND U LOZNIČKOJ BOLNICI! Evo šta kažu brojke

Brojke govore da korona ne smanjuje intezitet udara na Lozničane.

Objavljeno:

Tokom vikenda nastavljen je crni niz u lozničkoj Opštoj bolnici u kojoj je od posledica zaražavanja koronavirusom preminulo još petoro kovid pozitivnih pacijenata.

Bitku su izgubile tri žene rođene 1943, 1948. i 1950. godine, dve iz Loznice i jedna iz Malog Zvornika kao i dva muškarca rođena 1931. i 1955. iz Zemuna i Loznice, saopšteno je jutros iz bolnice. Tako je od korone u minulih dvadesetak dana preminulo 23, a od početka pandemije ukupno 32 pacijenta u lozničkoj bolnici.

Brojke govore da korona ne smanjuje intezitet udara na Lozničane. Za tri prethodna dana (petak, subota, nedelja) u Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ pregledano je 699 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 103 više nego prethodnog vikenda.

Od toga se njih 231 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 403 pacijenta kojima je urađeno snimanje pluća i dijagnostikovano je 80 novih pneumonija, a 80 pacijenata je upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti infektologa pregledano je 180 osoba, a za 89 je to bio prvi pregled. U Opštoj bolnici Loznica trenutno su hospitalizovana 104 kovid pozitivna pacijenta, 31 više nego pre sedam dana. Na Infektivnom odeljenju je 15, kovid odeljenju na Grudom 30, a 59 pacijenata smešteno je na Internom.

Pritisak na lozničko zdravstvo je ogroman, ovde je za četiri dana prošle sedmice, od ponedeljka do petka, u Trijažnom centru pregledano više od 900 pacijenata, a bolnica je otvorila kovid odeljenje u zgradi Internog sa oko 80 mesta da bi mogla smestiti sve one kojima je neophodno bolničko lečenje. Inače, početkom novembra u lozničkoj bolnici bilo je 28 kovid pacijenata, a mesec dana kasnije ih je skoro četiri puta više.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.