SUBOTICA U VANREDNOJ KORONA SITUACIJI: Preti im katastrofa!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH

SUBOTICA U VANREDNOJ KORONA SITUACIJI: Preti im katastrofa!

Gradski štab je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji Subotice, zbog efikasnijeg sprovođenja mera zaštite protiv korone

Objavljeno:

U Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica, tokom prethodna 24 sata, obavljeno 99 pregleda, na lečenju u Kovid delu bolnice je137 pacijenata, a kako je saopštio epidemiolog ZZJZ dr Nebojša Bohucki, više od 820 je aktivno obolelih osoba, sa lakšim i blažim kliničkim slikama, koji se leče u kućnim uslovima.

Dr Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje ocenio je, da je epidemiološka situacija u Subotici trenutno katastrofalna, jer je sada više od 820 aktivno obolelih.

Gradski štab je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji Subotice, zbog efikasnijeg sprovođenja mera zaštite protiv korone. Komandant Štaba, gradonačelnik Stevan Bakić uputio je saučešće porodicama preminulih i ponovo apelovao na sve građane Subotice, da budu odgovorni i poštuju preporučene epidemiološke mere, jer se broj obolelih naglo povećao.

- Najteža je bila noć za Grad i mene lično, u kojoj su preminuli na žalost, četvoro naših sugrađana. Molim sve građane da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preventivne mere - kaže gradonaćelnik Bakić.

Dr Bohucki naglašava, da nakon dostignutog maksimuma, očekuje se pad broja zaraženih.

U Kovid ambulanti je povećan i broj lekara, a u dvorištu kovid ambulante postavljeni su i šatori za građane, dok čekaju preglede da se sklone od hladnoće i kiše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.