DANAS PADA KONAČNA ODLUKA: Znaće se da li đaci prelaze na ONLAJN NASTAVU!
Branko Ružić, Foto: MDULS

ODLUČENO

DANAS PADA KONAČNA ODLUKA: Znaće se da li đaci prelaze na ONLAJN NASTAVU!

Broj zaraženih u školama nije zabrinjavajući, a obrazovni sistem je pokazao svu vitalnost, rekao je Ministar prosvete Branko Ružić

Objavljeno:

Prema njegovim rečima, škole nisu mesto gde dolazi do preterane transmisije virusa, ali da je zbog opšte situacije vlada donela uredbu da se učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola prebace na online nastavu.

- Sadržaji se snimaju po mesec dana unapred za online nastavu i tu nema problema. Ministarstvo prosvete je pripravno i spremno da se svakog dana prebacimo na model online nastave,kao što je bilo i u vreme vanrednog stanja - rekao je Ružić za televiziju Prva.

Upitan da li će se i učenici nižih razreda prebaciti na tu vrstu nastave, on je rekao da se vodi računa o tome šta kažu zdravstveni radnici, kao i da virus nije takav da ostaje u toj populaciji.

- Čak se govori i da nije prenosiv i da ne ugrožava integritet dece mladje od 12 godina. Uveren sam i da će i vlada uraditi sve da se što pre nabave vakcine i da ćemo u januaru ući u fazu saniranja problema - rekao je Ružić.

Branko Ružić je izjavio da je namera da ne bude izgubljen nijedan dan obrazovnog procesa, a kamoli godina.

- Ovo je stvar od nacinalnog interesa i ne smemo izgubiti nijednu generaciju iako su okolnosti ovakve. Očekujemo da do završetka raspusta i dolaska vakcine pobedimo koronu i da drugo polugodište nastavimo u redovnijem maniru sa nastavnim procesom - rekao je Ružić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.