ZATVORENA 4 VRTIĆA U OVOM SRPSKOM GRADU! Zabrinuti roditelji će konačno moći da odahnu i oslobode se STRAHA!
Vrtić/ilustracija, Foto: Profimedia

DECA

ZATVORENA 4 VRTIĆA U OVOM SRPSKOM GRADU! Zabrinuti roditelji će konačno moći da odahnu i oslobode se STRAHA!

To su radnici u svim kategorijama, ali nažalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju "borbe" protiv ove bolesti.

Objavljeno:

Četiri vrtića su zatvorena, a 42 radnika je zaraženo korona virusom u Jagodini, potvrdila je direktorka Predškolske ustanove "Pionir" Violeta Nikolić. Srećom, nema slučajeva infekcije među decom.

Nakon što su vesti kako se zbog korona virusa jedan za drugim zatvaraju jagodinski vrtići počele da kruže ovim gradom, roditelji su sve više brinuli, a Telegraf. rs i lokalni mediji pokušavali su danima da saznaju šta se iza toga krije. Odgovori od nadležnih stigli su danas.

- PU "Pionir" broji 320 radnika, sedam objekata u gradu i još 27 podružnih odeljenja pri seoskim školama. Zbog trenutne situacije i epidemije zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu - objekat "Sunce" i objekat "Pivarac", dok je objekat "Bambi" bio u jednom periodu zatvoren, ali je počeo sa radom prošle nedelje - kazala je direktorka.

Kako navodi, od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena korona virusom.

- To su radnici u svim kategorijama, ali nažalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju "borbe" protiv ove bolesti i oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom. Što se tiče radnika, svi su sa blagom kliničkom slikom tj. blagim simptomima i nijedan od radnka nije na bolničkom lečenju. Imamo određen broj radnika koji je u izolaciji kao prvi kontakti sa zaraženima.

- Saradnja sa Domom zdravlja u ovim trenucima je na zavidnom nivou, maksimalno nam pomažu, izaze u susret što se tiče stalnih kontrola i testiranja radnika, i na taj način se trudimo da preduhitrimo situaciju i sprečimo širenje epidemije.

Ona je naglasila da, srećom, niko od dece nema ovaj virus.

- Na radost svih nas zaposlenih u Ustanovi, ali pre svega i roditelja, nema zaraženih među decom, tj. nije nam prijavljen nijedan slučaj kod dece. Broj dece u grupama jeste smanjen, ali dobrim delom iz predostrožnosti roditelja, ali i naše, pa smo zato i napravili takav plan da se grupe i deca ne spajaju, da nema velikog broja dece u radnim sobama. Saradnja sa roditeljima je kao i uvek odlična, pogotovo u ovakvim situacijama, roditelji su puni razumevanja i poštuju sve naše mere i odluke.

- Što se mera tiče, pridržavamo se svih mera koje su propisane, i epidemioloških i onih sanitarnih. Na početku maja posle pauze rada Predškolskih ustanova u čitavoj Srbiji, doneli smo kao Ustanova svoj poseban pravilnik o načinu funkcionisanja i rada Ustanove, režimu dana, kao i pojačanim merama. U Ustanovi se svakodnevno dezinfikuju sve prostorije, holovi, dvorišta, igračke. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u objekte. Radnicima se svakoga jutra meri temperatura, kao i deci pri jutarnjem prijemu, kao i u toku dana pri trijaži. Tako ćemo nastaviti do daljeg - kazala je direktorka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.