KOLIKO ZAPRAVO TRAJE OPORAVAK POSLE ZARAZE KORONOM? Dr Stojanović upozorio na opasnu grešku KOJU SVI PRAVE
Dragoš Stojanović, Foto: Printscreen/Youtube

OVAJ NALET VIRUSA DUPLO TEŽI

KOLIKO ZAPRAVO TRAJE OPORAVAK POSLE ZARAZE KORONOM? Dr Stojanović upozorio na opasnu grešku KOJU SVI PRAVE

Koliko traje oporavak kod zaraženih, dr Stojanović kaže da zavisi

Objavljeno:

Gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u, direktor KBC Zemun, dr Dragoš Stojanović, istakao je da je ovaj nalet virusa duplo teži u odnosu na prethodne. Naglasio je da su najbolji pokazatelj intenzivne nege i broj teških kliničkih slika i komplikacija.

"Intenzivne nege su nam pune i prepune. U KC Zemun je ostalo svega par slobodnih mesta", rekao Stojanović koji je još jednom apelovao na sve da se pridržavaju mere, da ne bi bilo kasno.

"Imali smo slučaj momka koji je doveo dedu u bolnicu. Rekao nam je da ne zna šta će da uradi ako ga je zarazio. Nemojte da čekate da bude mnogo kasno", upozorio je.

Koliko traje oporavak kod zaraženih, dr Stojanović kaže da zavisi.

"Ukoliko duže čekaju, komplikacije će biti veće. Nepredvidivo je kakve će posledice virus da ostavi na organizam. Dužina primarnih lečenja je 7-10 dana u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko ima komplikacija, i po mesec dana. Posle, kada odu na kućno lečenje, najmanje tri meseca traje oporavak. Ne mogu da očekuju da će biti pre i ne treba pokušavati na silu vraćati snagu organizma kakva je bila pre bolesti. Potrebno je vreme", kaže dr Stojanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.