MOTORI SU MOJA STRAST, A SADA PRODAJEM OVU LEPOTICU ZA ŽIVOT MALE MINJE: Nenad poslao važnu poruku BAJKERIMA! FOTO
Pomoć za malu Minju, Foto: Privatna arhiva

svaka čast čoveče!

MOTORI SU MOJA STRAST, A SADA PRODAJEM OVU LEPOTICU ZA ŽIVOT MALE MINJE: Nenad poslao važnu poruku BAJKERIMA! FOTO

On je kako kaže, rešio da proda svoju "bejbi" na licitaciji, a da sav zarađeni novac da za lečenje male princeze, male Minje

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Nenad Dobičić (50), poreklom iz Šumadije, a koji živi u SAD je čovek velikog srca koji na svaki način pokušava da pomogne maloj Minji da živi. Ovog puta, rešio je da napravi licitaciju za svoj motor koji vozi ceo život i koji obožava.

On je kako kaže, rešio da proda svoju "bejbi" na licitaciji, a da sav zarađeni novac da za lečenje male princeze, male Minje.

foto: Privatna arhiva

Nenad obožava motore, i oni su mu velika strast u životu. Kako kaže, ne stidi se to da prizna, platio ga je 4.500 dolara. Nada se da će pravi bajkeri dati i 5.000 dolara jer kako objašnjava, to je realna vrednost, pogotovo ako se radi o životu deteta.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

- Radi se o životu jedne male devojčice. Iako obožavam motore, doneo sam odluku da moju "bejbi" stavim na licitaciju, a sav novac koji zaradim, daću za malu Minju. Motor je plaćen 4.500 dolara, a vrednost mu je možda 5.000 dolara. Nadam se da će se pravi bajkeri prepoznati u ovome i da će kupovinom ovog motora pomoći u spašavanju jednoga života, naveo je Nenad.

foto: Privatna arhiva

Ovaj humani čovek živi u Americi od 1996. godine, ali nije zaboravio svoj narod. Kako kaže, on je srećan kada može da pomogne i svaki dan se zahvaljuje Bogu na toj mogućnosti.

Imam Humanitarnu organizaciju “Taj rad, budimo ljudi”. U pitanju je mala organizacija, ali sve više rastemo. Ovu ideju kao da sam od Boga dobio, samo mi je naišla. Kad osetim znak od Gospoda, ja donesem odluku i bacam se na posao, rekao je Nenad za Espreso.co.rs.

foto: Privatna arhiva

Dodao je kako mu je ljubav prema motorima u krvi, ali da pomoć bolesnom detetu nema cenu.

Jedne noći mi se javilo da prodam svoj motor i sakupim novac za Minju. Ne volim da se hvalim, već da delam i nadam se da ću pomoći u sakupljanju pomoći za ovu princezu, dodao je Nenad.

Podsećamo, Humanitarna organizacija “Taj rad, budimo ljudi” iz, Sjedinjenih Američkih Država koju vodi naš čovek poreklom iz Šumadije, koji vec duži niz godina živi i radi preko okeana pomogla je i malom Mirku Iliću iz Raševice.

- Ovo je jedanaesta akcija u nizu koju sprovodi humanitarna organizacija “Taj rad budimo ljudi,” a kako kažu humanitarne aktivnosti će biti nastavljene i u buduće, rekao je tada Nenad, a sada je rešio da ostvari novu akciju,12. po redu, za malu Minju.

Podsećamo, mala Minja Matić koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip I. vodi najvažniju bitku... bitku za život.

Minja je umiljata i nežna devojčica, koja je došla na svet 06.10.2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede.

foto: Privatna arhiva

Sa pet meseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji.

Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Srećom, od nedavno postoji i genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću.

Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu.

Pored leka koji je veoma skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da sami prikupe toliki novac.

Minji je takođe potreban i aparat za iskašljavanje, ortopedska pomagala, fizikalna terapija, kao i troškovi smeštaja i puta radi odlaska na lečenje u inostranstvu.

foto: Privatna arhiva

Verujemo da će ljudi dobre volje i velikog srca pomoći u prikupljanju sredstava za lek i lečenje.

- Ponestaje mi snage. Ponestaje mi vremena. Moja želja da ozdravim jača je od bilo čega na ovom svetu. Možda će vam ove suze reći da više nisam tako hrabra, ali verujte mi da jesam. Svim silama se borim sa ovim okrutnim neprijateljem. Svaki dan za mene je nova borba i novi izazov. Hajde da zajedno iz ovoga izađemo kao pobednici. Pošaljite SMS 845 na 3030, piše u videu na kome se vide muke male Minje.

foto: Privatna arhiva

Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Da Minja osmehom dobije bitku za život! Budimo humani!

Pomozimo Minji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743 IBAN: RS35160600000073283743 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.