DIREKTOR KRAGUJEVAČKOG KLINIČKOG CENTRA: Koronavirusom inficiran 91 ZAPOSLENI!
Ilustracija, Foto: Printscreen

koronavirus

DIREKTOR KRAGUJEVAČKOG KLINIČKOG CENTRA: Koronavirusom inficiran 91 ZAPOSLENI!

Suočeni smo, za razliku od pre, sa "importovanim" slučajevima zaraze, jer su se ljhudi koji kod nas rade inficirali van bolnice

Objavljeno:

U kragujevačkom Kliničkom centru korona visrusom je inficiran 91 zaposleni. Prema rečima direktora ove ustanove, koja brine o zdravlju više od dva miliona stanovnika centralne Srbije, dr Predraga Sazdanovića "zaraženi radnici ne rade, a svi oni koji su bili u kontaktu sa njima, nalaze se u izolaciji".

- Klinički centar je angažovao sve dodatne kadrovske resurse. Specijalizanti hirurgije, njih 32, završili su obuku i od juče su u kovid bolnicama kao pomoć našim infektolozima, pulmolozima, i anesteziolozima. Suočeni smo, za razliku od pre, sa "importovanim" slučajevima zaraze, jer su se ljhudi koji kod nas rade inficirali van bolnice. U julu smo imali relativno malu zaraženost, sada je to na 3,2 do 3,3 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što je podnošljivo - rekao je Sazdanović.

Za pet godina zaposleno je 570 ljudi u KC Kragujevac, i sada ukupno imama 2.705 radnika Najveći broj lekara je zaposlen krajem aprila ove godine, pred kraj prvog talasa epidemije. Tada je posao dobilo 245 novih radnika, od toga 117 lekara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.