OVAJ SRPSKI DIREKTOR JE 5. PUT U KARANTINU SA SVOJIM ŠTIĆENICIMA! Gerontološki centar u Jagodini NEMA ZARAŽENIH!
Milan Stojanović, Foto: Youtube

direktor

OVAJ SRPSKI DIREKTOR JE 5. PUT U KARANTINU SA SVOJIM ŠTIĆENICIMA! Gerontološki centar u Jagodini NEMA ZARAŽENIH!

Svi korisnici su dobrog zdravstvenog stanja, ustanova funkcioniše bez ikakvih problema.

Objavljeno:

Kao jedini direktor u sistemu socijalne zaštite u Srbiji, prvi čovek Gerontološkog centra u Jagodini Milan Stojanović, peti put je u preventivnom karantinu sa korisinicima i zaposlenima.

Gerontološki centar u Jagodini, prema podacima Ministarstva za rad i socijalu politku, je jedna od retkih ustanova u sistemu socijalne zaštite koja nema zaraženih korisnika koronavirusom, tako je bilo tokom celog toka pandemije u proteklih 9 meseci.

Stojanović je sa korisnicima i zaposlenima proveo u karantinu od 15. aprila do 15. maja, 21. jula do 20. avgusta i sada do 13 do 22. novembra. U toj ustanovi je smešteno 270 korisnika. Sledeća ekipa zaposlenih ulazi 22. novembra po nalogu epidemiologa i uz saglasnost Ministarstva, takav režim rada će se obavljati dok se epidemija ne smiri.

Svi korisnici su dobrog zdravstvenog stanja, ustanova funkcioniše bez ikakvih problema. O korisnicima brinu lekar, medicinske sestre, negovatelji, kao i socijalni radnik, te ostalo osoblje. Korisnici imaju mogućnost da se telefonom ili video vezom čuju sa porodicom. Pored karantinskog rada, ostali zaposleni su angažovani na adminsitrativnim i logističkim poslovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Centralmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.