POBEDA! Posle pisanja Espresa očišćena DIVLJA DEPONIJA u jednom od NAJLEPŠIH IZLETIŠTA U SRBIJI! (FOTO)
Očišćena divlja deponija, Foto: Privatna arhiva

VRAĆEN STARI SJAJ

POBEDA! Posle pisanja Espresa očišćena DIVLJA DEPONIJA u jednom od NAJLEPŠIH IZLETIŠTA U SRBIJI! (FOTO)

Svi su dali obećanje da će se novonastala deponija ili šut (kako je ko definisao) očistiti već sutradan

Objavljeno:

Portal Espresa juče je pisao o zagađenosti takozvanog ‘’smaragdnog dragulja Kučaja’’ - vrela Grze koje se nalazi na teritorije opštine Paraćin, nakon fotografija sa društvenih mreža na kojima se videlo nagomilano smeće na jednom od najlepših domaćih izletišta.

Pokušali smo da saznamo ko je krivac u ovoj situaciji, ali i da li se radi na rešavanju nastalog problema. Stupili smo u kontakt sa vlasnikom hotela ‘’Koliba’’ koji se nalazi na samom ulazu u izletište, kabinetom predsednika opštine Paraćin i direktorom Turističke organizacije opštine Paraćin, Vladanom Vučkovićem, koja je Odlukom Skupštine opštine određena za upravljača ovog spomenika prirode.

Svi su dali obećanje da će se novonastala deponija ili šut (kako je ko definisao) očistiti već sutradan! Poučena lošim iskustvima iz prethodnih situacija, ekipa našeg portala ostala je pozitivno iznenađena novim fotografijama koje nam je poslao upravo Vladan ovog jutra.

foto: Privatna arhiva

Kao što se može videti, problem je rešen i smeće sa izletišta je potpuno očišćeno. Vladan nam je istakao da je to delo vlasnika hotela ‘’Koliba’’ Gorana Jovanovića, s obzirom da se i nalazilo na njegovoj privatnoj parceli.

Kasnije nam je i vlasnik hotela ,,Koliba'' poslao fotografije i napomenuo da je u toku i postavljanje tabli sa upozorenjima da se ne baca smeće, ne samo kod njih na imanju, nego i šire.

,,Moramo da radimo na tome da se u budućnosti ne dogodi slična situacija''.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Ovim putem želimo da pohvalimo brzu reakciju, odgovornost i ekološku osvešćenost svih učesnika u slučaju Grza koji su dokazali da se problem može rešiti i da reakcija javnosti ima veliki udeo u tome. Stoga pozivamo sve naše čitaoce i čitateljke da nam se jave ili pošalju fotografije iz svojih lokalnih mesta koja se suočavaju sa sličnim problemima.

Fotografije sa opisom nam možete poslati na email adrese: ana.petrovic@espreso.co.rs ili mirjana.jovanovic@espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mirjana Jovanović / Ana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.