U LEČENJE MORAJU DA SE UKLJUČE I STOMATOLOZI I PRIVATNI LEKARI: Milisavljević apelovao, NEMA DOVOLJNO OSOBLJA!
Ilustracija, Foto: EPA/ ALEJANDRO GARCIA, Ilustracija

NEDOSTATAK OSOBLJA

U LEČENJE MORAJU DA SE UKLJUČE I STOMATOLOZI I PRIVATNI LEKARI: Milisavljević apelovao, NEMA DOVOLJNO OSOBLJA!

''U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu''

Objavljeno:

Procene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dve nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i lekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Milisavljević je ukazao da epidemija kovid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih lekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako rešiti problem nedostatka osoblja.

- Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i lekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu - rekao je Milisavljević za TV Pink.

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umereno teškom i teškom kliničkom slikom.

- Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a posle dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vreme - rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave proverene vakcine epidemiološke mere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.