OD ČEDE ŠINTERA ODVEDEN 21 PAS! Umirali su od gladi, kad su ih izveli iz šupa, POČELI SU DA PASU TRAVU (FOTO)
U akciji učestvovali aktivisti za zaštitu životinja iz Beograda i Subotice, Foto: Facebook/Subotičke njuškice

dobre vesti

OD ČEDE ŠINTERA ODVEDEN 21 PAS! Umirali su od gladi, kad su ih izveli iz šupa, POČELI SU DA PASU TRAVU (FOTO)

Na ovaj potez su se odlučili samoinicijativno, bez odobrenja nadležnih organa kada su videli u kakvim stravičnim uslovima Čeda drži pse

Objavljeno:

Aktivisti za zaštitu životinja iz Beograda i Subotice odveli su 21 psa, izgladnela i izmučena, iz zabačenog salaša u Tavankutu, koje je tamo držao Č. P., poznat kao Čeda šinter.

Na lice mesta je izašla i veterinarska inspekcija, koja je svoje mišljenje predala nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu. Iz Udruženja "Subotičke njuškice" kažu da su 19 pasa spasli i odveli sa salaša članovi "Levijatana" iz Beograda, dok su brigu o po jednom psu preuzeli oni i članovi Udruženja "Anima".

Na ovaj potez su se odlučili samoinicijativno, bez odobrenja nadležnih organa kada su videli u kakvim stravičnim uslovima Čeda drži pse.

- Psi su umirali od gladi. U užasnom su stanju. Kada su ih izveli iz šupa, počeli su da pasu travu - pričaju svedoci akcije spasavanja.

?NAJNOVIJA VEST U VEZI PASA SA SALAŠA SMRTI? Svi psi su SPAŠENI!!!! Bilo je 21 pas ukupno na salašu. Životno su...

Posted by Subotičke njuškice on Tuesday, November 17, 2020

Jedan po jedan, iz strave i užasa, izbavljivani su rasni psi.

- Svi psi su spaseni! Životno su ugroženi, izgladnjivani, većina ima vidljive tragove zlostavljanja i krvave rane. Akcija je trajala ceo dan - kažu u udruženju "Subotičke njuškice". - Naše udruženje je preuzelo jednog šarplaninca, ženku koja ima 19 kilograma, a trebalo bi da ima bar 50 kila. Ima upalu unutrašnjih organa od preteranog izgladnjivanja i dehidratacije.

Stravično otkriće da Subotičanin skuplja rasne pse i pod izgovorom lečenja i dresure ih izgladnjuje, drži vezane lancam i bez hrane i vode, otkriveno je zahvaljujući devojkama koje su snimile kako iz belog kamiona užasa visi pas na lancu i ostavlja tragove krvi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.