OVO JE SRPSKO SELO SA NAJBOGATIJOM ULICOM: Na 900 METARA živi čak 30 DECE, a biće ih JOŠ!
Deca, Foto: Printskrin/RTS

selo

OVO JE SRPSKO SELO SA NAJBOGATIJOM ULICOM: Na 900 METARA živi čak 30 DECE, a biće ih JOŠ!

- Kada su rođendani, pravimo torte, pravimo proslave, sva deca dolaze jedni kod drugih, na rođendane i to, zaista bude lepo - ističe Ivana Šakić.

Objavljeno:

Selo Gornje Nedeljice kod Loznice, za razliku od drugih srpskih sela koja se ubrzano prazne, može da se pohvali da ima ulicu u kojoj živi mladost.

Domaćinstva tri familije - Rosić, Kokanović i Šakić nalaze se na potezu od samo 900 metara i ove porodice zajedno imaju čak tridesetoro dece mlađe od osamnaest godina.

U četiri kuće familije Rosić, jedanaestoro dece, devet dečaka i dve devojčice. Biće ih, kažu, i više, kad se i ostali ukućani ožene, piše "RTS".

- Imam petoro dece, četiri sina i jednu ćerku, bavimo se poljoprivredom, najstarije mi je dete 20 godina, najmlađe četiri godine, imamo veliko domaćinstvo - kaže Nebojša Rosić iz Gornjih Nedeljica.

- Ja imam dva brata, ali u ulici imam oko 30 drugara i drugarica, uvek smo zajedno, družimo se, radimo domaće zadatke zajedno, pomažemo, idemo zajedno u školu - objašnjava Nikolina.

- Mi se često šalimo na temu dece, pošto imamo troje, i preko troje svaka porodica ima, a imali smo jednog komšiju koji je imao dvoje dece, pa se nije uklapao u naše selo, pa smo ga odselili u grad - kaže Slaviša.

Desetak metara dalje niz ulicu, nalaze se Kokanovići, gde u pet porodica živi šesnaestoro dece.

- Mogu svim porodicima u Srbiji i svetu da poručim da je ovo najveće bogatstvo, i ono ne može da se kupi, i ne može da se proda - ističe Zlatko Kokanović.

- Nas desetero ide u školu, idemo zajedno, kada dođemo iz škole igramo se svi zajedno - navodi Katarina.

Sva domaćinstva u ulici bave se poljoprivredom, obrađuju na desetine hektara zemlje i imaju farme goveda. Poznati su, kažu, i po slozi, jer su zajedno i kada se radi i kada se veseli.

- Kada su rođendani, pravimo torte, pravimo proslave, sva deca dolaze jedni kod drugih, na rođendane i to, zaista bude lepo - ističe Ivana Šakić.

A najlepša slika je, kažu, upravo ona, gde su svi zajedno. Jer, svoje bogatstvo ne mere novcem, kućom, ni njivama, već dečijim osmesima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.