NAPETA ATMOSFERA U GRAČANICI Dok je gradonačelnik bio s napadnutim Srbinom, Albanci uzvikivali UČK, reagovala Rosu
Kada je vozač automobila ugledao TV ekipe odvezao se u deo Kišnice u kojem žive Albanci, a u međuvremenu se nedaleko od Trajkovićeve kuće okupila još jedna grupa Albanaca, takođe skandirajući "UČK", Foto: KOSOVO ONLAJN / YOUTUBE

NAPETO

NAPETA ATMOSFERA U GRAČANICI Dok je gradonačelnik bio s napadnutim Srbinom, Albanci uzvikivali UČK, reagovala Rosu

Iste parole uzvikivalo je njih nekoliko koji su se nalazili u autu crvene boje, parkiranom u u blizini, prenosi Kosovo onlajn

Objavljeno:

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović posetio je večeras Zorana Trajkovića, koji je napadnut u selu Kišnica i razgovarao sa njim, a dok je razgovor trajao grupa albanskih mladića okupila se nedaleko od Trajkovićeve kuće i uzvikivala parole OVK.

Iste parole uzvikivalo je njih nekoliko koji su se nalazili u autu crvene boje, parkiranom u u blizini, prenosi Kosovo onlajn.

Kada je vozač automobila ugledao TV ekipe odvezao se u deo Kišnice u kojem žive Albanci, a u međuvremenu se nedaleko od Trajkovićeve kuće okupila još jedna grupa Albanaca, takođe skandirajući "UČK".

Incidenti u Kišnici kod Gračanice

Ubrzo je reagovala patrola kosovske policije, a potom su stigli pripadnici specijelne jedinece Rosu.

Nakon razgovora sa policijom grupa albanskih mladića se razišla.

Popović je nakon razgovora sa Trajkovićem osudio napad i kazao da je upozoravano, ali ne iz hira, već zato što se znalo da može da bude neželjenih posledica, što se, kako je dodao, nažalost i desilo.

"Opština Gračanica je pozivala da se institucinalo reši problem bilborda i da sve insticije koje se bave bezbednšću imaju na umu da su ovakve stvari veoma osetljiive za mir i stabilnost na ovom prostoru i moraju da se pažlljivo razmatraju. Nažalost, neko povezuje suđenje koje se dešava u Hagu sa životom ljudi na Kosovu i Metohiji. To je totlano pogrešno i ta dva procesa treba odvojiti", rekao je Popović.

On je naglasio da će mir biti sačuvan, kao i atmosfera na kojoj će Srbi i Albanci graditi budućnost na Kosovu.

"Obavestili smo policiju i uputili pismo ministartvu za saobraćaj oko bilborda, ali nismo dobili odgovor. Poslaćemo pisma ambasadama i međunarodnim organizacijama da iskoriste svoj kredibilitet kako bi se ova stvari rešile, jer ne doprinose stabilizaciji ako svi težimo dijalougu i miru", kazao je Popović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.