OVOME SE NISU NADALI: Ugostitelji od sutra moraju da poštuju i OVU meru! NIKOM NIJE PRAVO
Ugostitelji, ilustracija, Foto: Facebook / Restaurante Riff

ugostiteljski objekti

OVOME SE NISU NADALI: Ugostitelji od sutra moraju da poštuju i OVU meru! NIKOM NIJE PRAVO

Prema rečima Ivana Bastaje, operativnog menadžera hotela "Moskva" u okviru kojeg posluje restoran, trebalo bi doneti sistemsko rešenje kojim bi bili sankcionisani samo oni koji se ne pridržavaju mera

Objavljeno: 16:38h

Odluka Vlade Srbije da radno vreme ugostiteljskih objekata dodatno ograničeno do 21 sat, u beogradskim restoranima ocenjuju kao meru koja će uticati na promet i smatraju da bi one trebalo da se odnose samo na ugostitelje koji ne poštuju već donete mere.

Prema rečima Ivana Bastaje, operativnog menadžera hotela "Moskva" u okviru kojeg posluje restoran, trebalo bi doneti sistemsko rešenje kojim bi bili sankcionisani samo oni koji se ne pridržavaju mera i preporuka.

"Na ovaj način oni sankcionišu sve nas. Mi se od samog početka epidemije trudimo da ispoštujemo svaku preporuku i meru jer nam je u interesu da nemamo zaražene pre svega među zaposlenima, ali ni među gostima", rekao je Bastaja za Tanjug.

Kaže da se dodatnim skraćenjem radnog vremena produbljuje već "poprilično problematična situacija".

"Nama, na sreću, ta dva sata nisu pik, odnosno u tom periodu nemamo najveći broj gostiju, ali će to svakako uticati na promet", rekao je Bastaja.

Sa time je saglasan i Nenad Radovanović, menadžer restorana "Ištar" na Obilićevom vencu.

"Što se nas tiče, novom merom i jesmo i nismo zadovoljni. Trebalo bi ograničiti rad lokala gde se ne poštuju mere koje su ranije donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a oni u kojima se to poštuje trebalo bi da rade kao i do sada, do 23 sata", rekao je Radovanović.

Istakao je da se u lokalu "Ištar" poštuju mere, navodeći da zaposleni bez maske ne dolaze na posao, a da gosti koji nemaju,masku dobijaju je pri ulasku u lokal, kao i da se poštuje propisana fizička distanca.

U restoranu "Ruski car" kažu da nova mera neće puno uticati na poslovanje tog restorana jer je u njemu najveća frekvencija ljudi tokom dana, ali da će većih problema imati ugostiteljski objekti koji najviše gostiju imaju u popodnevnim i večernjim satima.

Menadžer u "Ruskom caru" Jelena Svjetličić kaže da je radno vreme do 21 sat period u kojem će moći pristojno da rade, kao što su i do sada radili tokom epidemije sa smanjenim kapacitetima, ali da nije zadovoljnašto se nova mera odnosi na sve ugostitelje jer, kako kaže, većina njih poštuje mere, a među njima je i "Ruski car".

"Mi zaista poštujemo sve mere i malo mi je nelagodno kada se ugostiteljske objekte zovu 'leglo zaraze' što apsolutno nije tačno. Ne možemo zbog pojedinaca, koji krše mere i dozvoljavaju da mnogo veći broj ljudi bude u ugostiteljskim objektima, svi da ispaštamo i budemo tako etiketirani", rekla je ona.

Vlada Srbije donela je juče odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara, prodavnica, od 21 sat do pet sati ujutru.

Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva i privreda koja radi i "treću smenu".

Ove mere stupaju na snagu sutra, 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada ponovo odlučivati o merama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.