STANJE PATRIJARHA IRINEJA JE OVAKVO! Vikarni episkop otkrio šta se tačno dešava posle terapije! ŠOK
Patrijarh Irinej, Foto: espreso

ZDRAVSTVENO STANJE

STANJE PATRIJARHA IRINEJA JE OVAKVO! Vikarni episkop otkrio šta se tačno dešava posle terapije! ŠOK

Vernici i javnost će biti blagovremeno obaveštavani o eventualnim promenama u zdravstvenom stanju Patrijarha

Objavljeno:

Zdravstveno stanje Njegove svetosti Patrijarha Irineja je dobro jer su nakon terapije otklonjeni svi simptomi srčanih tegoba, kaže za "Blic" vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save.

On dodaje da je partijarh danas bio i dobrog raspoloženja i da se interesovao o redovnim aktivnostima u crkvi.

- Danas sam imao priliku da razgovaram sa našim patrijarhom i da se lično uverima da je njegovo zdravstveno stanje dobro. Po mišjenju lekara on je na terapiju dobro reagovao pa su srčani simptomi koji su se pojavili otklonjeni. Naš patrijarh je bio danas i vedrog duha i interesovao se za redovne crkvene obavze ali i za radove u Hramu Svetog Save. Pored toga, meni je dao blagoslov da sutra služim liturgiju u crkvi Svetog Đorđa. Na našu radost problemi koji su postojali su prevaziđeni i njegovo lećenje se nastavlja pod budni okom najboljih lekara - navodi vladika Stefan.

On dodaje da će vernici i javnost biti blagovremeno obaveštavani o eventualnim promenama u zdravstvenom stanju Patrijarha.

- Dakle, sada nema razloga za brigu a o svim mogućim promenama, koje se nadam biti na bolje, SPC će obavestiti vernike i javnost. Još jednom crkva i vernici se zahvaljuju timu vrhunskih lekara koji brinu o našem patrijarhu i nadamo se da će on i ovu bitku, kao i mnoge pre, dobiti - kaže vladika Stefan za "Blic".

Patrijarh Irinej je hospitalizovan 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije kovidom-19, dok mu se jutros stanje pogoršalo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.