NEMA VIŠE MILOSTI: Za kršenje mera sada kažnjavaju i komunalni policajci
Komunalna policija, Foto: Damir Dervišagić

POŠTUJMO MERE

NEMA VIŠE MILOSTI: Za kršenje mera sada kažnjavaju i komunalni policajci

Izmenama Zakona, koje su od juče na snazi, Komunalna milicija može da naloži da se isprazni prostor u kojem je došlo do kršenja zaštitnih mera, kao i da zatvore objekat najduže do 72 sata

Objavljeno: 15:09h

U skladu za izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Komunalna milicija sada će moći da kontroliše i kažnjava za nepoštovanje mera, osim sanitarnih inspektora, što je do sada bio slučaj.

"Novim zakonom, mogućnost kontrole primene mera data je i Komunalnoj miliciji i Komunalnoj ispekciji. Tako da će Komunalna milicija u punom kapacitetu raditi i na kontroli ugostiteljskih objekata, tržnih centara, maloprodaje, ali i građana koji ne nose maske u zatvorenom prostoru", pojasnio je za Tanjug sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

On je podsetio da je Komunalna milicija do sada, i pre stupanja izmena zakona na snagu, svakodnevno asistirala inspekcijama, pre svega sanitranoj, u kontroli poštovanja mera, a prilagodiće se, kaže, i eventualnim novim merama.

Izmenama Zakona, koje su od juče na snazi, Komunalna milicija može da naloži da se isprazni prostor u kojem je došlo do kršenja zaštitnih mera, kao i da zatvore objekat najduže do 72 sata.

"Sinoć smo, sa komunalnom inspekcijom, bili u kontroli ugostiteljskih objekata. Sinoć nije bilo kršenja mera, odnosno samo dva ugostiteljska objekta su radila posle 23 sata, a Komunalna milicija je naložila da se oba isprazne i zatvore", rekao je Divac.

On je naveo da Komunalna milicija u Beogradu, u uniformisanom sastavu ima 320 policajca, koji su angažovani na obavljaju redovnih, ali proširenih nadležnosti koje su dobili.

Divac ukazuje da je to mali broj policajaca za grad kao što je Beograd.

"Najavljeno je raspisivanje konkursa sa prijem još 150 ljudi i očekujemo da će biti vrlo brzo sprovedeno", rekao je Divac i dodao da je neophodno minimum 1.000 do 1.500 komunalnih policajaca, da bi služba u milionskom gradu poput Beograda, sve nadležnosti sprovela uspešno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.