NA OVE BROJKE NIKO NIJE OBRATIO PAŽNJU, A KATASTROFALNE SU: Profesor Kočović izneo TRI ZABRINJAVAJUĆA PODATKA!
Prof. Kočović, Foto: Printscreen/TV Pink

ALARMANTNO STANJE

NA OVE BROJKE NIKO NIJE OBRATIO PAŽNJU, A KATASTROFALNE SU: Profesor Kočović izneo TRI ZABRINJAVAJUĆA PODATKA!

Imamo od početka epidemije jednog na sto stanovnika zaraženog, a u prethodnih 14 dana imamo 483 na 100.000

Objavljeno: 09:31h

Od početka epidemije korona virusa u Srbiji prof. Petar Kočović pravi matematičke računice pokušavajući da predvidi početak i kraj udara virusa, najopasnije nedelje, odnosno pikove... Gostujući na TV Pink rekao je koliko nas povećanje broja zaraženih očekuje u narednom periodu.

"Što se tiče matematičkog obračuna, trend ide ka dnevnom rastu, ali ne baš ka 5.000. Mislim da neće preći ni 4.000, međutim, ja sam ranije izjavio da neće preći ni 3.000, pa je prešlo. Jedno je matematika, a drugo realnost, ali moj zadatak je da pokušam da pratim te trendove", rekao je profesor.

Zatim je izneo brojke koje bi trebalo da zabrinu svakoga od nas!

"Ono što je važno za Srbiju, mogu da vam izreknem neke brojke koje su neverovatne – niko nije pogledao ova dva broja. Imamo od početka epidemije jednog na sto stanovnika zaraženog, a u prethodnih 14 dana imamo 483 na 100.000, kad podelimo imamo jednog od 200 zaraženih trenutno. To su neverovatne brojke! Ako smo juče bili na 430, 8. oktobra je taj indeks bio 14 i bili smo u zelenoj zoni. Treći podatak koji je za zabrinjavanje, ako danas bude više od 3.000 zaraženih, mi ćemo odmah ući u tamno sivu zonu jer ćemo anulirati dva dana kada je u dva dana bilo 3.000. Brojke su neverovatne! Oni koji se do danas nisu zabrinuli, mislim da je krajnje vreme da se shvati ozbiljno", poručio je profesor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.