SUBOTICA: Gradonačelnik Bakić otvorio „Dečiju nedelju“ u OŠ „Sonja Marinković“
Foto: Dejan Malagurski

MNOGO JE OVO VAŽNO

SUBOTICA: Gradonačelnik Bakić otvorio „Dečiju nedelju“ u OŠ „Sonja Marinković“

Sve planirane aktivnosti, podvukao je, imaju cilj da podsete da država, grad, škola i porodica treba zajedno da rade na tome da svako dete ima srećno i bezbrižno detinjstvo.

Objavljeno: 11:42h

„Vlada Republike Srbije proglasila je 2020. za godinu solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi koliko su ove vrednosti važne. ’Dečija nedelja’ koja je pred nama biće u tom duhu, posebna pažnja biće usmerena na decu kojoj je najviše potrebna solidarnost. Stoga je slogan ovogodišnje ’Dečije nedelje’ – ’Podeljena sreća dva puta je veća’, iz kratke pesme ’Dobar drug’ našeg velikog Jovana Jovanovića Zmaja, više od poruke, to je životna mudrost, pouka za budućnost“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u subotičkoj Osnovnoj školi „Sonja Marinković“, otvarajući tradicionalnu manifestaciju „Dečija nedelja“ tokom koje će i ovaj grad, do 11. oktobra, biti u znaku dece i aktivnosti posvećenih njihovom stvaralaštvu i pravima.

foto: Dejan Malagurski

U ovoj teškoj godini, koju je obeležila pandemija korona virusa, nismo očajavali, nego smo se oslonili jedni na druge, kao pravi školski drugovi, kazao je gradonačelnik Bakić, i podsetio da su nam pritekli u pomoć i dobri ljudi iz velikog sveta, da smo zarazu uspeli da stavimo pod kontrolu i omogućimo deci da nastave da idu u školu i budu jedni sa drugima u njihovim učionicama.

„Vaši predavači nose veliku odgovornost brige o vama dok ste u školi. Pomozite im da sačuvaju vaše zdravlje i sprovodite sve mere zaštite koje traže od vas da poštujete“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Posebno sam srećan danas, dodao je, što smo okupljeni u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“, koja je temeljno obnovljena pre dve godine.

„Vlada Srbije uložila je skoro 50 miliona dinara u taj projekat. Danas 800 učenika ove škole svoje detinjstvo i obrazovanje provodi u neuporedivo boljim uslovima. Grad Subotica je, tokom protekle četiri godine, više uložio i više sredstava obezbedio za svoje škole, nego nekoliko prethodnih decenija. Danas mogu da kažem da ćemo sa projektima i ulaganjima nastaviti i u narednom periodu, uprkos svim teškim okolnostima u celom svetu. Nećemo stati dok svaka škola ne bude izgledala kao ’Sonja Marinković“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

foto: Dejan Malagurski

Direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, izrazio je zadovoljstvo što se ovogodišnja ’Dečija nedelja’ otvara baš u njihovoj školi i istakao da će zbog specifičnih uslova, odnosno trenutne epidemiološke situacije, biti ispoštovane sve preporuke nadležnih institucija.

„Kao i ranijih godina, raznim aktivnostima skrenućemo pažnju na decu, njihova prava i potrebe. U našoj školi organizovaćemo sportski dan, manja grupa učenika učestvovaće u likovnoj radionici zajedno sa učenicima OISŠ 'Žarko Zrenjanin', skrenućemo pažnju na važnost očuvanja životne sredine i tim povodom će u dvorištu naše škole biti posađeno drvo i održano predavanje“, rekao je Pajica Bašić.

Sve planirane aktivnosti, podvukao je, imaju cilj da podsete da država, grad, škola i porodica treba zajedno da rade na tome da svako dete ima srećno i bezbrižno detinjstvo.

foto: Dejan Malagurski

U periodu trajanja „Dečije nedelje“, značajno mesto imaće deca kojima je najviše potrebna solidarnost: deca sa smetnjama u razvoju i deca sa invaliditetom, deca sa Kosova i Metohije i iz dijaspore, deca bez roditelja, deca pripadnici nacionalnih manjina, bolesna deca.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Subotice, a na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini, donetog od strane Gradonačelnika Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.