U JAGODINI ZATVOREN VRTIĆ ZBOG KORONE: Zaraženi zaposleni, sumnja se da ima pozitivne dece! RODITELJI SU U AGONIJI!
Vrtić, Foto: Profimedia

AU

U JAGODINI ZATVOREN VRTIĆ ZBOG KORONE: Zaraženi zaposleni, sumnja se da ima pozitivne dece! RODITELJI SU U AGONIJI!

Roditeljima preporučeno da ne vode decu ni u druge vrtiće

Objavljeno:

Vrtić "Bambi", jedan od sedam objekata Predškolske uprave "Pionir" u Jagodini privremeno je zatvoren zbog korona virusa, jer su kovidom 19, kako javljaju jagodinski mediji, zaraženi zaposleni, a sumnja se da ima i dece.

Situacija u ostalih 6 objekata, koji su pod kapom ove Predškolske uprave (PU) je pod kontrolom. To je kako javlja centralmedia.rs, izjavila direktora PU "Pionir" Violeta Nikolić. Detaljnije nije htela da govori dok se ne obave testiranja svih zaposlenih u sistemu cele PU što je oko 300.

Ovaj medij javlja da je u izolaciji dvadesetak zaposlenih i stotinak dece iz "Bambija", kao i da pored zaposlenih ima i zaražene dece.

Portal infocentrala.rs je još pre četiri dana javio da je ovaj vrtić zatvoren, a da je roditeljima saopšteno putem viber grupe a kasnije i pisanim obaveštenjem, da su tri vaspitačice pozitivne na korona virus.

Roditeljima je preporučeno da decu ne vode ni u druge vrtiće, kako ne bi došlo do širenja virusa. U tom momentu, međutim, nije bilo potvrde da je i neko dete inficirano.

- Niko se nije setio da pozove roditelje da jave nego putem vibera se mi roditelji obaveštavamo. Ovo se krilo cele prošle nedelje od nas roditelja, da je vaspitačica zaražena a dolazila je na posao u razvojnoj grupi njeno dvoje dece ide u isti vrtić, jedno njeno ide sa mojim detetom u jaslicama a o tom detetu niko ne daje informacije da li je testirano na virus. I ne daju ime te vaspitačice. Na šta ovo liči, mi roditelji se brinemo zbog tog deteta koje je išlo cele prošle nedelje u grupi a niko povratnu informaciju nema da li je testirano ili ne - uputila je mejl redakciji Infocentrale zabrinuta majka.

Nadležni u predškolskoj ustanovi "Pionir“ obavestili su prvobitno roditelje da će vrtić biti zatvoren dva dana dok ne stignu rezultati testiranja, ali je kasnije roditeljima potvrđeno da su tri radnice pozitivne.

- Priča se da je jedno dete inficirano ali problem je što to još niko nije potvrdio, pa ne znamo da li je to dete išlo sa našom decom. Ne znamo ni koje su vaspitačice zaražene, i to predstavlja veliki problem jer smo stalno u neizvesnosti. Mislim da bi to morali da nam kažu. Takođe, svi smo u problemu jer nema ko da nam čuva decu - kaže jedan od roditelja.

Telegraf.rs već tri dana pokušava da stupi u kontakt sa direktorkom vrtića Violetom Nikolić, i proveri koliko je zaposlenih zaraženo kao i da li ima zaražene dece. Svaki put kada bismo pozvali, dobili bismo informaciju od sekretarice da je van zgrade ili na sastanku. Našem novinaru je uzet i broj telefona, dva puta nam je obećano da će se direktorka javiti, ali do puštanja ovog teksta, to se nije dogodilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.