ZABRANA PUŠENJA I ROĐENDANA U SRPSKOM GRADU: Loše je, morali su da donesu NOVE MERE!
Kikinda, Foto: Printskrin

RIGOROZNO

ZABRANA PUŠENJA I ROĐENDANA U SRPSKOM GRADU: Loše je, morali su da donesu NOVE MERE!

edna od strožih mera odnosi se na rad kafića i restorana: radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se do 21 sata, a lokali se otvaraju u 6 časova narednog dana

Objavljeno:

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kikindi, Gradski štab za vanredne situacije doneo je nove, restriktivnije mere kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, kako prenosi TV Kikinda.

Jedna od strožih mera odnosi se na rad kafića i restorana: radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se do 21 sata, a lokali se otvaraju u 6 časova narednog dana.

Za jednim stolom u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta mogu da sede samo dve osobe, a maksimalni nivo buke je 40 decibela. U svim lokalima u zatvorenom prostoru zabranjeno je pušenje.

Zabranjena su masovna okupljanja svih vrsta: proslava rođendana, venčanja i slično, održavanje daća posle sahrane ukoliko događaju prisustvuje više od pet osoba u zatvorenom, odnosno 100 na otvorenom prostoru.

- Zabrana važi za javni prostor (restorani, sale, rođendaonice, igraonice i slično), ali i za privatni prostor (kuće, stanovi i slično). Prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru najmanje dva sedišta treba da bude razmak između gledalaca, a svi gledaoci treba da nose maske. Ubuduće na pijaci i prodavci i kupci moraju da nose maske - saopštio je Krizni štab u Kikindi.

Maske su obavezne i u poštama i bankama, uz držanje fizičke distance od 1,5 metra. Nalaže se svim bankama da pored bankomata ugrade aparate za dezinfekciju ruku.

JP "Autoprevoz" naloženo je da obezbedi poštovanje svih propisanih mera zaštite života i zdravlja, i to: dezinfekciju i provetravanje autobusa i vozila posle svakog izvršenog prevoza, obezbeđivanje zaštitne opreme za vozače i ostalo osoblje, a putnicima koji ne budu nosili maske neće biti dopušten ulaz.

Ograničava se broj lica na sahranama - maksimalno 20 ljudi.

Takođe, taksisti su dužni da nose zaštitne maske kada prevoze putnike.

Kako piše portal Gradskionline, u Kikindi je preminuo muškarac (53) koji je operisao benigni tumor i nalazio se na banjskom lečenju. U Opštoj bolnici u Kikindi trenutno je hospitalizovano 8 kovid pacijenata, četiri žene i četiri muškarca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.