NAJVEĆI BROJ NOVOZARAŽENIH DO SADA: U Srbiji od korone preminulo još 14 ljudi!
Novi presek, Foto: Ana Paunković

TRENUTNO STANJE

NAJVEĆI BROJ NOVOZARAŽENIH DO SADA: U Srbiji od korone preminulo još 14 ljudi!

Podaci Ministarstva zdravlja Republike Srbije

Objavljeno:

U poslednja 24 sata na korona virus širom Srbije testirano je 13.091 osoba, njih 2.823 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 14 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 126 pacijenata.

Podsetimo, juče je bilo testirano je 8.397 osoba, od kojih je 1.318 bilo pozitivno, dok je nažalost preminulo 11 lica. Zaključno sa jučerašnjim presekom, u bolnicama širom Srbije na respiratorima se nalazilo nalazilo 119 pacijenata. Ova jučerašnja brojka novozaraženih ne predstavlja realnu sliku, jer je ponedeljkom uvek drastično manje pozitivnih slučajeva zbog, kako je u više navrata isticao dr Predrag Kon, značajno smanjenog testiranja tokom vikenda.

Zato se svako put sa zebnjom isčekuje najnoviji korona presek u utorak.

Iz naših bolnica i jutros stižu upozoravajuće informacije o popunjenosti kapaciteta, a iz Beograda, gde je situacija ubedljivo najgora, još od pre dva dana koviod pacijenti se na lečenje upućuju u Požarevac, Mladenovac i Smederevo.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će sednica Kriznog štaba biti održana u četvrtak i dodao da će konačna odluka o merama zavisiti od balansa između zaštite zdravlja i ekonomije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.