OVO NIJE HUMANO: U još jednom okrugu u Srbiji došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije
Bolnica Ilustracija, Foto: EPA/Angelo Carconi

nije dobro

OVO NIJE HUMANO: U još jednom okrugu u Srbiji došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije

U još jednom okrugu u Srbiji došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije

Objavljeno:

Od 149 briseva sa područja Pirotskog okruga uzetih od 2. do 6. novembra, njih 49 je bilo pozitivno na virus korona, od čega 25 iz Pirota, 20 iz Dimitrovgrada i četiri iz Bele Palanke, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Prema navodima iz saopštenja, to znači da je 33 odsto pozitivnih i to je nagli porast broja obolelih, u odnosu na oktobar kada je za mesec dana registrovano 22 laboratorijski potvrđenih.

"Sva lica potvrđena na kovid u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji i takvih je 160", navodi se u saopštenju i dodaje da se povećava broj pregleda u kovid ambulantama na području Pirotskog okruga, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu.

U saopštenju stoji i da je danas poslato 57 uzoraka briseva na PCR test u Laboratoriju Vatreno oko u Nišu.

Od početka epidemije do danas u Pirotskom okrugu ukupno je uzorkovano 4.227 briseva na RT-PCR.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih u okrugu do danas laboratorijski je potvrđena 451 osoba, i to u Pirotu 299, Babušnici 38, Beloj Palanci 87, Dimitrovgradu 27. Od početka epidemije do danas 29 osoba je umrlo sa područja okruga, kaže se u saopštenju.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Pirotu procenjuje se kao nepovoljna.

U Dimitrovgradu je 2. novembra proglašena vanredna situacija, dok se na području opština Babušnica i Bela Palanka procenjuje kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 12 bolesnika sa pneumonijom, od kojih se pet otpušta kući oporavljeno, a ostaje sedam bolesnika na odeljenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.