NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U LESKOVCU: Hrabra MAMA se porodila ispred bolnice, na svet donela zdravu BEBU!
Porodila se ispred bolnice, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

SVAKA ČAST

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U LESKOVCU: Hrabra MAMA se porodila ispred bolnice, na svet donela zdravu BEBU!

Sestra i lekar su bili spremni za porođaj, no trudnica je izdržala do ulaza same bolnice, gde se i porodila

Objavljeno:

Ekipe hitne pomoći Leskovac često su u situacijama da zbog hitnosti porođaj obave u sanitetu na putu do bolnice, a nešto slično dogodilo se i noćas, kada je ispred bolnice rođena zdrava i lepa devojčica čija je majka iz sela Crkvica kod Bojnika.

– Hitna pomoć iz Leskovca dobila je noćas u 3,26 sati poziv da krene za selo Crkvica kod Bojnika, jer je trudnici pukao vodenjak i da je porođaj krenuo. Sopstevnim kolima članovi porodice ove trudnice krenuli su ka Leskovcu, a istovremeno krenulo je i vozilo Hitne pomoći. Susreli su se u Gornjem Stopanju gde je porodilja prebačena u vozilo Hitne pomoći – priča za Jugmediu načelnik Službe hitne pomoći pri Domu zdravlja u Leskovcu.

Sestra i lekar su bili spremni za porođaj, no trudnica je izdržala do ulaza same bolnice, gde se i porodila.

Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da to nije ništa novo jer – lekar je lekar i mora da zna da obavi porođaj. – Pre neki dan imali smo, na primer, trudnicu koju smo porodili u liftu. Događa se da čekaju i trpe bolove kod kuće pa krenu u poslednjem času ili je reč o drugorotkinjama ili višerotkinjama gde brže dolazi do porođaja nego kod prvog deteta”, objašnjava Stojanovićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.