LONČAR NAKON SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA: Najgora situacija u Beogradu, ne pravite kontakte 10 DANA
Lončar nakon sastanka, Foto: Tanjug Printscreen

TRENUTNO STANJE

LONČAR NAKON SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA: Najgora situacija u Beogradu, ne pravite kontakte 10 DANA

On je naveo da će za dan i po i pančevačka bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu

Objavljeno: 13:17h

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon čega je rekao da je se na dnevnom nivou troši kiseonika koliko za mesec dana.

- Situacija je trenutno najgora u Beogradu, najveći broj obolelih, najveći pritisak za zdravstveni sistem, svaki dan otvaramo nove kapacitete. Da bi ljudi shvatili o čemu se radi i kako to sve izgleda, mi u jednom danu potrošimo kisonika za pacijente kao što potrošimo u običnim prilikama za više od mesec dana. Dnevno jedna bolnica troši poreko 5 tona kiseonika. To je uobičajena potrošnja na mesečnom nivou. Sve to može da se pomnoži sa lekovima... - rekao je Lončar.

On je naveo da će za dan i po i pančevačka bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu, i da posle toga nemamo koju da otvorimo.

- Banjicu nećemo da pretvaramo u kovid bolnicu, jer nama danas može da se desi da padne ledena kiša a da nema ko da ih zbrine - rekao je Lončar.

Ministar je istakao da će oni dati sve od sebe da pomognu svakom građaninu Srbije, ali da oni moraju da shvate situaciju i da poštuju mere.

- To je nepoštovanje ne samo lekara, već i čistača, kuvara i svih koji rade... Da li ste se zapitali kako je ljudima u bolnicama, kojima ne pada temperatura, koji imaju upale pluća... Koji su na korak od respiratora. Ajde 10 dana da stanemo sa kontaktima. Ajde da zaustavimo rast brojki. Ovo ne može da se zaustavi dok se svi ne ponašamo krajnje solidarno i jedinstveno - rekao je Lončar i zamolio medije da utiču na ljude jer sve što nas spasava je da nema kontakta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.