IRINEJ JE JUČE ZATRAŽIO DA MU DONESU NEŠTO IZ NIŠA: Ovo su najnovije vesti o stanju patrijarha
Patrijarh irinej, Foto: Beta / Aleksandra Godfroa

OSEĆA SE DOBRO

IRINEJ JE JUČE ZATRAŽIO DA MU DONESU NEŠTO IZ NIŠA: Ovo su najnovije vesti o stanju patrijarha

Patrijarh se odlično oseća, izjavio je juče vikar patrijarha, vladika Stefan. On je kazao da se čuo s patrijarhom Irinejem, da je on dobro i bez zdravstvenih problema, javlja RTRS

Objavljeno:

Patrijarh srpski Irinej (90), koji je se još uvek nalazi u vojnoj kovid bolnici Karaburma zbog infekcije koronavirusom, nema ništa drugačiji tretman od ostalih pacijenata i jede isto što i oni, samo je juče izrazio želju da mu se donese korpa jabuka iz Niša, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

- Želi da se baš tim jabukama osvežava dok leži u bolnici. On niške jabuke najviše voli i decenijama je samo njih jeo dok je službovao u tom gradu kao episkop niški - kažu naši izvori.

Patrijarh se odlično oseća, izjavio je juče vikar patrijarha, vladika Stefan. On je kazao da se čuo s patrijarhom Irinejem, da je on dobro i bez zdravstvenih problema, javlja RTRS.

- Ima pomalo osetljivo grlo, pa mu se glas malo izmenio, ali ga znam dobro i mogu slobodno da kažem da je sve kako treba. Lekari su mu dali najbolje lekove - rekao je vladika Stefan.

Patrijarh Irinej primljen je u bolnicu 4. novembra, nakon što potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Iako nije imao nikakve simptome ni tegobe, hospitalizovan je zbog svojih godina.

foto: Beta / Milan Obradović

„Alo!“ je pisao da je sa patrijarhom u sobi jedan beogradski sveštenik koji ima antitela na koronu, odnosno koji se nedavno izlečio od kovida-19. On se od poglavara SPC ne odvaja kako bi mu bio pri ruci za sve što patrijarhu treba.

Tog sveštenika, kazao je u subotu naš izvor iz SPC, Irinej, koji je inače dobro raspoložen, zamolio je da donese malo tamjana kako bi zajedno okadili sobu, a samim tim i bolnicu.

- Patrijarh je uglavnom veseo, zbijao je šale sa lekarima prilikom vizite govoreći im da ima mnogo neodložnih obaveza napolju i da bi bilo dobro da mu što pre napišu otpusnu listu, što oni naravno ne mogu da urade sve dok test ne pokaže da je negativan. Bez obzira na svoje pozne godine, nije navikao da miruje i boravi na jednom mestu, pa ne čudi što jedva čeka da izađe iz bolnice - kaže naš izvor iz vrha SPC.

Patrijarh je na samom početku epidemije, u martu, za naš list rekao da se, iako spada u rizičnu grupu, ne plaši korone upravo zbog toga što se oko njega stalno širi miris tamjana.

- Nimalo se ne plašim tog virusa. Čuo sam i dobro zapamtio kada je jedan lekar rekao da je dim tamjana najbolja zaštita, a s obzirom na to da sam stalno u crkvi, nemam razloga za brigu - poručio je tada patrijarh.

Podsetimo, opasnim virusom patrijarh srpski najverovatnije se zarazio u nedelju u Podgorici (gradu koji je po broju obolelih među najvećim žarištima u Evropi), kada je u hramu, kroz koji su defilovale hiljade ljudi, služio opelo na višečasovnoj sahrani mitropolita Amfilohija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.