ZATVARAJU LI SE ŠKOLE U SRBIJI? Premijerka odgovorila na pitanje koje nas sve muči!
Đak, Foto: Printskrin

nije naivno

ZATVARAJU LI SE ŠKOLE U SRBIJI? Premijerka odgovorila na pitanje koje nas sve muči!

U osnovnim školama u Beogradu na današnji dan koronavirus potvrđen je kod 32 učenika i 14 zaposlenih

Objavljeno: 13:40h

U osnovnim školama u Beogradu na današnji dan koronavirus potvrđen je kod 32 učenika i 14 zaposlenih, a premijerka Ana Brnabić kaže da su trenutno škole najbezbednija mesta i da se ne planira njihovo zatvaranje.

Ona je rekla navela je da u slučaju ako je neko od učenika pozitivan na koronavirus postoje mere za konkretno odeljenje, smenu i školu.

Kaže da će se truditi da se takva situacija zadrži najduže moguće jer nema mnogo smisla sada zatvarati školu, pošto bi to bila pogrešna odluka.

Napomnula je i da je sve spremno za potpuni prelazak na onlajn nastavu u slučaju potrebe i dodala da se ta nastava neprekinuto odvija još od septembra.

“Mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj učenici u prethodnoj školskoj godini nisu propustili nijedna dan škole, jer kada su one bile zatvorene ranije odmah se prešlo na onlajn nastavu. Sada smo još spremniji za to, ali za sada nema potrebe pošto bi potpuni prelazak na onlajn nastavu bila pogrešna odluka”.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je broj zaraženih u školama u oktobru iznosio 0,024 odsto u odnosu na apsolutne cifre.

Poručio je da je obrazovni sistem pokazao visok stepen odgovornosti i najveću otpornost.

On je naveo da nema potrebe da se u ovom trenutku razmišlja o alternativnim načinima nastave, da je sve spremno za njenu primenu, ali da očekuje da za tim neće biti potrebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.