EKIPE CIKLONIZACIJE VRŠIĆE SVAKODNEVNU DEZINFEKCIJU JAVNIH PROSTORA! Zdravlje i životi građana su najvažniji!
Dezinfekcija javnih prostora, Foto: Espreso.co.rs

dezinfekcija

EKIPE CIKLONIZACIJE VRŠIĆE SVAKODNEVNU DEZINFEKCIJU JAVNIH PROSTORA! Zdravlje i životi građana su najvažniji!

Setom mera dezinfekcije obuhvaćeni su svi objekti gradske uprave Novi Sad: Gradska kuća,

Objavljeno: 14:24h

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih korona virusom, gradski Štab za vanredne situacije ponovo je vratio deo iz seta preventivnih mera dezinfekcije kojima gradska uprava štiti zdravlje i živote građana i sprečava širenje korona virusa.

Pored mere svakodnevne dezinfekcije svih vozila JGSP “Novi Sad” i vozila službe Hitne pomoći, koje nisu prekidane od uvođenja u martu ove godine, “Ciklonizacije” je od juče započela i svakodnevnu dezinfekciju niza javnih prostora.

Ekipe “Ciklonizacije” do daljnjeg će svakodnevno izvoditi tretmane dezinfekcije u okolini objekata Doma zdravlja Novi Sad, svih objekata Kliničkog centra Vojvodine, Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Medicinskog fakulteta, Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata i Vojne bolnice u Petrovaradinu.

Takođe ponovo se radi dezinfekcija okoline Gerantoloških centara na Novom naselju, Limanu I u Futogu.

Setom mera dezinfekcije obuhvaćeni su svi objekti gradske uprave Novi Sad: Gradska kuća,

Skupština grada, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, Robne rezerve, Matičarsko zdanje,

Pravobranilaštvo, Gradska uprava za kulturu i inspekcija za budžetsku reviziju, Gradska uprava za imovinu i imovinske poslove, Gradska poreska uprava, Gradska uprava za inspekcijske poslove, Gradska uprava za urbanizam, Gradska uprava za privredu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, JP Informatika i sve šalter sale.

Poted ovih objekata neophodnih za funkcionisanje gradske uprave, merama dezinfekcije obuhvaćemni su i svi objekti Policijske uprave Novi Sad i Žandarmerije.

Za stručnu organizaciju i izvođenje svih ovih mera zaduženo je preduzeće “Ciklonizacija”. Tretmani dezinsfekcije na otvorenom izvode se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenskih vozila i automobile, dok se u zatvorenom dezificijens aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama.

Tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok to bude nalagala stručna procena epidemiološke situacije.

Podsećamo građane da su u obavezi da brinu o ličnoj zaštiti i da se pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba i stručne javnosti. Navedeni tretmani predstavljaju dodatne mere zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.