ZATVORENA JOŠ JEDNA OPŠTINA U SRBIJI! Novo žarište na pomolu: Proglašena vanredna situacija
Pogoršanje epidemiološke situacije, Foto: EPA/Filip Singer

VANREDNA SITUACIJA I U OVOM GRADU

ZATVORENA JOŠ JEDNA OPŠTINA U SRBIJI! Novo žarište na pomolu: Proglašena vanredna situacija

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas

Objavljeno:

Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu, kojim predsedava predsednik opštine Dr. Vladica Dimitrov proglasio je vanrednu situaciju na području opštine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Shodno ovoj odluci, zabranjuju se okrupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, ako nije moguće obezbediti rastojanje od 2 metra.

Obavezno je poštovanje mera lične zaštite, a zabranjena su i okupljanja u parkovima, na igralištima. Preporučuju se krišćenje maske i na otvorenom prostoru, ali bez maske se neće moći u autobus ili bilo koju javnu ustanovu. Za kontrolu sprovođenja preventivnih mera, zaduženo je Odeljenje za inspekcijske poslove.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas. Do daljeg je zabranjeno organizovanje sportskih priredbi i sličnim manifestacija, kao i organizovanje svih vrsta proslava i svečanosti.

Gradska pijaca neće raditi od 5.novembra do daljeg. Rad kozmetičkih salona mora biti prilagođen aktuelnim okolnostima, a stambene zajednice moraju da obezbede dezinfekcijju zajedničkih prodtorija.

JP "Komunalac" zaduženo je za dezinfekciju svih javnih objekata, ulica i javnih površina u gradu - kaže se pored ostalog u odluci o proglašenju vanredne situacije u Dimitorvgradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.